Yaşar’dan yepyeni eğitim yatırımları

Yaşar’dan yükseköğretime katkı sağlayacak eğitim yatırımları

İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin yakın gelecekteki yetişmiş insan gücü ihtiyacını göz önüne alan Yaşar Üniversitesi 2013-2014 akademik yılına yeni bölüm ve programlarla başlıyor. Yeni akademik yılda Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne bağlı ‘Animasyon’ bölümü ile Meslek Yüksekokulu’na bağlı ‘Marina İşletme’ ve ‘Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi’ programları öğrencilerle buluşacak.

Yasar_Universitesi-Genel-2

25 milyon liralık yatırım

25 milyon liralık ek kampüs alanı ile kabına sığmayan Yaşar Üniversitesi kentin denizcilik, turizm ve yenilenebilir  enerji gibi önemli değerleriyle örtüşen eğitim yatırımlarını hayata geçirdi. Toplam kapalı alanı 25 bin 264 metrekare olan ek kampüs alanındaki yeni bina yerin altındaki ve üstündeki bölümleriyle toplam 8 kattan oluşuyor. 2 bin 730 metrekare yeşil alanı bulunan binada; 4 adet 120 kişilik, 1 adet 260 kişilik, 1 adet 220 kişilik olmak üzere toplam 6 amfi yer alıyor.  Metro Bölge İstasyonu’nun tam karşısında yer alan ek kampüs alanı 25 milyon liralık yatırım ile yeni akademik yılda öğrencilerle buluşacak.

YASAR-EK_kampus (3)

Deniz kentine uzman personel

Liman kenti İzmir’e katkı sağlayacak Marina İşletmeciliği Programı ile birer kalifiye deniz personeli olarak yetişecek olan öğrenciler marinalar başta olmak üzere yat acenteleri, brokerlik şirketleri, yat üretim/bakım/onarım tersaneleri veya limanlarda çalışma imkanı bulabilecekler.

Yeşil projeleri hayata geçirecekler

Dünyada yönelimin hızla artığı ve İzmir’in mevcut potansiyelinde de var olan rüzgar, güneş, jeotermal gibi alternatif enerji kaynaklarını verimli kullanmayı sağlayacak ‘Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi’ programı ile de öğrenciler çok çeşitli alanlarda istihdam edilebilecekler. Program mezunları sektörde enerji üretimi ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşlarda faaliyet gösterip; endüstriyel güneş enerjisi,  ekolojik-yeşil bina uygulamaları, güneş santralleri gibi projelerin hayata geçmesinde aktif rol oynayabilecekler. Ayrıca program kapsamında öğrenciler, enerji sektörü temsilcileriyle işbirliği içinde eğitimlerini tamamlayabilecek ve stajlarını yine bu sektörlerde yapabileceklerdir. Öte yandan hem her iki program dahilinde yüksek başarıya sahip öğrenciler,  4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapıp mühendis olarak mezun olabileceklerdir.

Animasyona büyük yatırım

Özellikle son dönemlerde Türkiye’de büyük yatırımların gerçekleştiği animasyon bölümünü de bünyesine dahil eden Yaşar Üniversitesi böylece hem bu alanda yetişmiş uzman ihtiyacını da karşılamış hem de sektöre canlılık getirmiş olacak.