Yaşar’da mezuniyet gururu

 Yaşar Üniversiteli 706 öğrenci başarıyla geçen bir öğrenim hayatının ardından geleceğe daha güvenle bakabilmenin gururu ile mezun oldu

 Yaşar Üniversitesi 2011-2012 akademik yılı mezuniyet törenleri Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Törenlerde, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi ile MYO ve enstitülerden  mezun olan öğrenciler ve aileleri büyük mutluluk yaşadılar.

 52 ÖĞRENCİYLE BAŞLAMIŞTI

 Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, yeni mezunları hayallerini gerçekleştirebilecekleri, başarılarla dolu bir geleceğe uğurlamanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Üniversitemiz dünyanın bilim değerlerini üreten bilim insanları için çekim yaratmaya devam ediyor. Önümüzdeki yıl kadromuz ulusal ve uluslararası marka üniversitelerden transfer ettiğimiz 27 uluslararası bilim insanıyla daha bütünleşiyor, güçleniyor. 2001’de 52 öğrenciyle başladığımız yolculuğumuz bugün 4836 öğrenci ve 532 çalışanımızla sürüyor. Uluslararası standartlarda eğitim alan mezunlarımız, kendilerini yarının lideri olarak görmekte ve analitik düşünebilen, mesleklerinde başarılı, içinde yaşadıkları topluma karşı sorumlu ve bilinçli bireyler olarak yetişmekteler.” diye konuştu.

 BAŞARILI ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM

 Başarılı öğrencilerin mezuniyetleri sonrası Yaşar Grubu’nda istihdamına yönelik çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekleyen Yiğitbaşı, “İnsan Kaynakları Direktörlüğümüz ile üniversitemiz arasında, “kısmi zamanlı ve uzun süreli staj uygulaması” başarı ile sürüyor. Bu projeyi önümüzdeki süreçte daha da geliştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

 ULUSLARARASI KENT ÜNİVERSİTESİ

 Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Murat Barkan, “Uluslararası Kent Üniversitesi” kimliği ile 8. dönem mezunlarını verdiklerini belirterek, “Güney Kore’den Amerika Birleşik Devletlerine; İspanya’dan Afrika’ya; Orta Asya’dan Uzak Doğu’ya 23 ülkeden 41 uluslararası öğrencisi olan üniversitemize önümüzdeki yıl 60’ın üzerinde yeni uluslararası öğrenci daha katılacak. Bu uluslararası markalaşma sürecinde ciddi bir ivme daha kazanmamız anlamına geliyor.” dedi.  Barkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Yaşar Üniversitesi, hızla küreselleşen dünyada kendini sürekli geliştirerek, önümüzdeki yıllarda da yeni bölümleri, yeni kampüs olanakları ve yeni mezunlarıyla İzmir’e, Türkiye’ye ve uluslararası topluma değer üretmeye devam edecek. 2010 yılında Avrupa’nın en cazip 20 Üniversitesi arasında yer alan Üniversitemiz tamamladığımız yıl da Avrupa’nın diploma eki belgesini almayı başaran üniversitelerinden biri olmuştur. Her yıl ortalama 70 öğrencimiz Erasmus, Gençlik Programı ve projelerle yurt dışına gidiyor; 80 Erasmus öğrencisi üniversitemizde eğitim görüyor, yaklaşık 25 personelimiz yurt dışında ders veriyor.”

 Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş da mezunlara hitaben yaptığı konuşmasında gençlere değişen dünyanın dinamiklerini takip etmelerini ve yaratıcı olmalarını öğütledi.

 2011-2012 akademik yılı üniversite birincisi, Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü öğrencisi Pelin Bengitöz yaş kütüğüne yıldız çaktı. 

no images were found