YAŞAR ODA ORKESTRASINDAN MÜZİK ZİYAFETİ

Türkiye’den ve dünyadan ünlü solistlerle klasik müziğin seçkin eserlerini seslendiren Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, üniversitenin kuruluş yıldönümü etkinliğinde sanatseverlerle buluştu. Piyanist ve müzik kuramcısı Doç. Dr. Paolo Susanni ile İzmir Devlet Opera ve Balesi keman sanatçısı Tolga Kulak’ın solist olarak yer aldığı konserde, Klasik Batı Müziği’nin dünyaca ünlü bestecileri Mozart ve Beethoven’in eserleri seslendirildi.

Paolo Susanni
Tolga Kulak-Şef Alexander Rudin

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde, Rus sanatçı Şef Alexander Rudin yönetimindeki sezonun üçüncü konseriyle sahne aldı. Yaşar Üniversitesinin 17. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konserde, solistler piyanoda Paolo Susanni ve kemanda Tolga Kulak ile sahne alan Orkestra, W. A. Mozart’ın K. 491 sayılı Do Minör Piyano konçertosu ve L. V. Beethoven’in Op. 61 Re Majör Keman Konçertosunu seslendirdi. Susanni ve Kulak, performanslarıyla İzmirli sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

ÜNLÜ İSİMLERLE SANATSEVERLER BULUŞTU

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, kuruluşunun 11. yılını kutlayan Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrasının birçok ilki barındırdığını belirterek, “İzmir’de, vakıf üniversitelerinin müziğe desteğinin ilk örneği oluşturan Oda Orkestramız, 2006 yılında Kurucumuz Sayın Selçuk Yaşar’ın fikriyle hayata geçirildi. Kültürel hayatımızı zenginleştiren, çok sesli ve evrensel müziği, konser, festival ve resitaller açılımıyla müzikseverlere sunan Oda Orkestramız, bugüne kadar birçok kez çeşitli ortamlarda dinleyicileriyle buluştu. İdil Biret, Gülsin Onay, Kerem Görsev, Alexander Rudin gibi dünyaca isimler solist olarak sahne aldı. Bugün de üniversitemizin kuruluş yıl dönümü konseriyle sanatseverlerle buluşmanın keyfini yaşıyoruz. Çoğu solistlik kariyerlerini devam ettiren sanatçılardan oluşan Oda Orkestramız, ulusal ve uluslararası platformlarda üniversitemizi bugüne kadar başarıyla temsil etti ve bundan sonra da devam edecektir” dedi.

Prof. Dr. Cemali Dinçer-Yaşar Üniversitesi Rektörü

Sezonun dördüncü konseri olan 25 Nisan 2018’de yapılacak bahar konserinde, Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Orkestra, solist Berlin Filarmoni Orkestrasının baş viyolacısı Japon sanatçı Naoko Shimizu ile İzmirlilere müzik ziyafeti sunacak.