Yaşar, kayıtlarda zirvede

Yaşar Üniversitesi, ÖSYM verilerine göre İzmir’deki vakıf üniversiteleri arasında en yüksek kayıt oranının gerçekleştiği üniversite oldu.

 ÖSYM, adaylar için yoğun ve heyecanlı geçen tercih maratonunun ardından, üniversitelere gerçekleşen kesin kayıt oranlarını açıkladı.  YÜ, 2012-2013 Vakıf Üniversiteleri Kayıt Oranları sıralamasında İzmir’de, yüzde 77.1 doluluk oranıyla en çok kayıt yaptırılan eğitim kurumu oldu. Böylece, LYS tercihlerinin ardından toplam 1.046 öğrencinin kesin kayıt yaptırdığı Yaşar Üniversitesi, İzmir’deki vakıf üniversiteleri sıralamasında en çok kayıtlanan öğrenci oranına sahip oldu.

 

 Başarıyı bursla ödüllendiriyoruz

Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi’nin kalite kriterlerinde gösterdiği özen nedeniyle bir cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı
Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı

Yiğitbaşı, şöyle konuştu:

“Yaşar Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası arenada görünürlüğünün artmasıyla, cazibesi de katlanıyor. Öğrencilerimize hak ettikleri kalitede eğitim verme amacımızın yanı sıra başarıyı ödüllendirmedeki hedeflerimiz doğrultusunda burslu öğrenci sayımızı yüzde 40’a yükseltmiş bulunuyoruz. Burs, YÜ için kalitenin güvencesidir. Kurumumuzun, vakıf üniversiteleri arasında en yüksek oranda burs veren yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu belirtmekten de gurur duyuyorum”.

Dinamik üniversite

Rektör Prof.Dr.Murat Barkan ise ilk yerleştirme verilerine göre elde edilen sonucun umut verici olduğunu söyledi.

 

Rektör Prof.Dr.Murat Barkan
Rektör Prof.Dr.Murat Barkan

Barkan, “İlk yerleştirme verilerine göre elde edilen sonuç İzmir ve Türkiye geneli için umut verici. Vakıf üniversiteleri sayısının yurtiçi talepten hızla büyüdüğü bir süreç yaşıyoruz. Bu vakıf üniversiteleri arasındaki kalite rekabetini ve cazibe yarışını daha da hızlandıracaktır. Sonuçlar,  Türk yükseköğretimi için sağlıklı, öğrenciler için de güzel bir gelişmedir. Ek yerleştirmeler döneminde YÜ için daha bir büyük başarıyı bekliyoruz. “ dedi.

 

no images were found