Uluslararası Gençlik Barış Forumu

Uluslararası Rotary 2440’ncı Bölge ve Yaşar Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenen 3. Uluslararası Gençlik Barış Forumu, Rotary Dünya Başkanı Gordon McInally’nin katılımı ile gerçekleşti.

Uluslararası Gençlik ve Barış Forumu’nun üçüncüsü Yaşar Üniversitesi’nde düzenlendi. Yaşar Üniversitesi AB Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi ve Rotary iş birliğinde düzenlenen foruma 20’yi aşkın ülkeden yaklaşık 100 genç katıldı. 3 gün süren programda gençler alanında uzman akademisyenlerin yürüttüğü çatışma yönetimi, barış, iklim ve çevre gibi konularda atölye çalışmalarına katılma ve gençler olarak barışa nasıl katkı sağlayabileceklerini tartışma olanağı buldu.

BARIŞ İÇİN

Forumun açılış konuşmasını yapan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Yaşar Üniversitesi olarak gençleri bir araya getiren böyle bir foruma ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını, bu tarz etkinlikleri bir eğitim kurumu olarak barış ve karşılıklı anlayışı benimseyen nesiller yetiştirmeye yönelik kurumsal anlayışın bir yansıması olarak gördüğünü dile getirdi.

GENÇLERİN ROLÜ

Yaşar Üniversitesi AB Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökay Özerim, etkinliğin açılış dersini çağımızdaki çatışmaların önlenmesinde gençlerin rolü üzerine gerçekleştirdi ve güncel duruma ilişkin küresel durumu ve verileri paylaştı.

DEĞİŞİMİN ANAHTARI GENÇLER

Etkinliğin onur konuğu olan Rotary Dünya Başkanı Gordon Maclnally, barışın sağlanmasında gençlerin aktif rolünü dile getirdi ve gençlerin değişim için anahtar rolde olduğunu vurgulayan bir konuşma yaptı.