Rüzgar gençler Sakız’ı fethetti

Yaşarlı yelkenciler Sakız’dan 3 kupayla döndü

 

Yaşar Üniversitesi Yelken Topluluğu, Çeşme ve Yunanistan’ın Sakız adası arasında yapılan Channel Cup Yelken Şampiyonası’nda birinci olup İzmir’e 3 kupayla döndü. İlk günkü, Çeşme-Sakız etabını ikinci kapatan Yaşar Üniversitesi takımı, ikinci gün Lagada-Sakız etabında ele geçirdiği birinciliği bırakmadı ve Destek-2 sınıfında 4 Yunan 2 Türk ekibi geride bırakarak hem etap hem de Trofe birinciliği kupalarını kazandı.

yelken sakız (3)

Yunan ve Türk yelkencileri buluşturan Çeşme-Sakız arasındaki Chanel Cup 2014 Şampiyonası, Yunanistan’ın Sakız Adası’nda tamamlandı. Organizasyona, IRC-1, IRC-2, Destek-1, Destek-2 sınıflarında yarışan Türk ve Yunan toplam 26 takım katıldı. Bu ekipler arasında tek üniversite takımı ise Yaşar Üniversitesi oldu. 30 Ekim’de Çeşme’den start alan yarışın bitiş yeri Sakız Adası’ndaki Lagada koyuydu. Offshore yarışta 16 deniz mili olan zorlu parkuru, yelkenciler, zaman zaman 45 kilometre hızla esen rüzgara karşı tamamladı. Yaşar Üniversitesi ekibi bu zorlu parkuru ikinci olarak tamamladı.

DCIM116GOPRO

İZMİR’E 3 KUPA GETİRDİLER

Hava koşulları nedeniyle zor anlar yaşayan ekipler, ikinci yarış gününe yorgun uyandı. Şampiyonluk parolasıyla ikinci güne başlayan  Yaşarlı yelkenciler, rotası Lagada – Sakız Adası merkezi olan yarışı, 4 Yunan ve 2 Türk ekibi geride bırakarak birinci sırada tamamladı. Yaşar Üniversitesi bu birincilikle, ikinci gün sonunda genel sıralamada da birinciliği elde ederek Destek-2 sınıfında şampiyon oldu. Enver Çilengiroğlu, Ceren Subaşı, Melih Öztürk, Mithatcan Alagöz ve Haktan Taş’tan oluşan Yaşar Üniversitesi ekibi, geçen Pazar günü yapılan ödül töreninde, 3 kupayı İzmir’e getirmeyi başardı.  Bugüne kadar yurtiçinde katıldıkları birçok yarışta çeşitli şampiyonluklar yaşadıklarını anlatan Yaşarlı yelkencilerden Ceren Subaşı, “Yurtdışında, yabancı rakiplerle birlikte yarışmak çok büyük bir tecrübe. Ülkemize ve okulumuza 3 kupayla döndüğümüz için çok mutluyuz. Bu uluslararası alanda kazandığımız ilk kupalarımız oldu, bundan sonra da devamını getirmek istiyoruz” dedi.