Rehber öğretmenlere meslek tanıtımı

Yaşar Üniversitesi, Bayraklı – Bornova Rehberlik Araştırma Merkezleri ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile birlikte öğretmenlere yönelik “Meslek Tanıtım Etkinliği” düzenledi. Yaşar Üniversitesi’nin yedi, İYTE’nin altı bölümünün tanıtıldığı etkinliğe iki ilçedeki okullardan yaklaşık 100 öğretmen katıldı.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, meslek tanıtımlarının ağırlıklı olarak aday öğrencilere yönelik gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Sizlerin de talebiyle bu kez öğretmenlerimize yönelik bu etkinlik düzenlendi. Bazı bölümlerin müfredat programlarını, staj imkanlarını, mezuniyet sonrası iş alanları vb. konuları, detaylı olarak bilmek istiyorsunuz, bazen de var olan bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor. Öğrencilerin kendilerini tanımaları, hedeflerini belirlemeleri, bu hedefler doğrultusunda yükseköğrenim ve kariyer planlanmalarını yapmaları ve geleceğe hazırlanmaları konusunda büyük sorumluluklar yüklenmektesiniz. Genç bireylerin belki de hayatlarının en önemli seçimlerini yaptıkları bu dönemde sizlerin varlığı onlar için çok büyük bir şans. Sizi, aynı zamanda mesleki kariyerinizde bilgi ve deneyimlerinizi arttırmak yolunda bu ve benzeri etkinliklere katılımızdan dolayı da tebrik ederim. 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü gönülden kutlarım” dedi.

Bayraklı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Serdal Mert

Bayraklı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Serdal Mert de etkinlikle bölümler hakkında öğretmenlerin bilgi sahibi olacağını belirterek, iki üniversite ile yapılan iş birliğinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey, “Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik ekosistemi ve sosyal girişimcilik” konulu, İYTE’den Prof. Dr. Ramazan Tuğrul Senger ise “Temel bilimlerin modası geçer mi?” konulu sunum gerçekleştirdi.

Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey

Yaşar Üniversitesi’nin Çizgi Film ve Animasyon, Yeni Medya ve İletişim, Yönetim Bilişim Sistemleri, Görsel İletişim Tasarımı, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Endüstriyel Tasarım ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümleri; İYTE’nin ise Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Fotonik, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği bölümleri hakkında öğretmenlere bilgi verildi.