Prof. Gören Bulut’tan Malezya sergisi

İki ülke sanatla birbirine yaklaştı

Türkiye ve Malezya arasındaki uzak mesafe Meeting isimli sergisiyle aşıldı. Türk ve Malezyalı sanatçıların eserlerinin sergilendiği etkinlik iki kültürün birbirine daha yakından tanımasını sağladı.

malezya (1)

Malezya’nın Kuching kentinde üç Türk ve iki Malezyalı sanatçının baskı resim, seramik heykeller ve resim eserleri Meeting (Buluşma) isimli sergide bir araya geldi. Prof. Lale Dilbaş, Funda Altın ve Prof. Gören Bulut’un eserleri Malezya’da sergilendi.

malezya (2)

Serginin Onur konuğu sanatçısı Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Gören Bulut oldu. İki kent arasında uzaklığın sanat eserleri aracığıyla aşılması için düzenlenen sergiye sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Serginin açılışı Malezya Halk Sağlığı Bakan Yardımcısı Datuk Dr. Jerip Susil yaptı.

mlz

Sanat uzaklık tanımıyor

Sergiye 28 eseri ile katılan Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Gören Bulut, “Malezya bizim ülkemize çok uzak bir ülke. Malezyalılar aynı zamanda bizim ülkemize sempati duyan bir halk. Biz de aramızdaki fiziksel uzaklığın sanat ile giderileceğini düşündük. Böyle bir teklif gelince de büyük bir gururla sergiye katıldık. İki kültürün kaynaşmasının yanı sıra farklı sanat anlayışlarının da buluştuğu bir çalışma oldu. Sergi çok büyük bir ilgi de gördü. İki ülkenin sanat vasıtasıyla buluşması vesile olmamız büyük mutluluk. İki ülkenin iki şehrinin, sanat etkinliğinde buluşmasının ve kültürlerinin birbirinden beslenmesinin gelecek kuşakları da faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.