MYO öğrencilerinden Ro-Ro gemisine ziyaret

İzmir’in denizcilik değerleriyle örtüşen eğitim yatırımlarından Meslek Yüksek Okulu(MYO)Marina İşletme Programı’nı geçtiğimiz yıl açan Yaşar Üniversitesi, sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Öğrencilere yerinde görerek öğrenme imkanı sağlayan teknik gezilerin sonuncusu ise Çeşme Ulusoy Limanı’nda gerçekleştirildi.

ro ro (2)

Yaşar Üniversitesi MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı ile Lojistik Programı öğrencileri Avrupa’da inşa edilen en büyük araç taşıma gemilerinden 208 metre uzunluğundaki Ulusoy-15 RO-RO gemisine teknik gezi düzenlediler. Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kaptan Bülent Onural tarafından organize edilen ve Çeşme Ulusoy Limanı’nda düzenlenen teknik geziye Liman İşletme Müdürü Can Özgen ev sahipliği yaptı.

ro ro (1)

GEMİNİN TÜM DETAYLARINI İNCELEDİLER

Gezi kapsamında öğrenciler gemicilik tabirlerini, gemicilikte kullanılan malzeme ile ekipmanları ve bunların fonksiyonlarını yerinde görme şansını yakaladılar. Gezi hakkında bilgi veren Kaptan Bülent Onural, “Öğrencilerimiz, İzmir’in deniz ticareti ve lojistiği açısından stratejik bir yeri bulunan Çeşme Limanı’nın önemini kavradılar. Ayrıca kendileri için önemli bir çalışma ortamı olacak limanda bulunmak ve bu çalışma ortamına ilk adımı atmak öğrenciler için önemli mesleki bir başlangıç oldu. Çeşme’den İtalya’ya yapılan RO-RO ulaştırma hattının işleyişini yakından tanıyarak,  Türk ürünlerinin deniz yoluyla dünyaya nasıl ulaştırıldığını anlamış oldular. Limanda bulanan Ulusoy şirketine ait 208 metre uzunluğundaki ULUSOY-15 isimli RO-RO gemisini de gezdiler. Yaklaşık iki saat süren gezide geminin taşımacılıkta kullanılan tüm bölümlerini, gemicilik ve manevra ile ilgili tüm ekipmanları ve işleyişleri,  gemi kumanda ve kontrol sistemleri görüldü ve yetkililerden bilgi alındı” dedi.