Müzikte uluslararası buluşma

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümünün düzenlediği 5. Uluslararası Müzik Günlerine, dünyanın birçok yerinden ünlü sanatçı ve akademisyen katıldı. Polonya, İspanya, Litvanya, Estonya ve Hollanda’dan gelen dünyaca ünlü birçok sanatçı, akademisyen, konserler ve ustalık sınıflarıyla öğrenciler ile sanatseverlerle bir araya geldi.

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsünde bu yıl piyano, kompozisyon ve caz odaklı gerçekleştirilen 5. Uluslararası Müzik Günleri etkinliklerine, Pablo Galdo (Piyano), Agata Igras (Flüt), Helena Tulve (Kompozisyon), Jolande Geven (Vokal), Miguel Boelens (Saksafon), Vytis Nivinkas (Kontrbas), Tomas Diciunas (Caz Piyano ve Gitar) ile Darius Rudis (davul) gibi dünyaca ünlü sanatçı ve akademisyenler katıldı. Uluslararası Müzik Günlerini her yıl tüm İzmirlilere açık olarak gerçekleştirdiklerini belirten Müzik Bölüm Başkanı Doç. Mehmet Can Özer, düzenlenen ustalık sınıflarına hem kendi öğrencilerinin hem de başka okullardan gelen öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

GENÇ SANATÇILAR USTALARLA

Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Piyanist Payam Gül Susanni ise sanat eğitiminde, genç sanatçıların ustalarla buluşmasının büyük önem taşıdığını belirterek bunu gerçekleştirebilmek amacıyla her yıl uluslararası müzik günleri düzenlediklerini kaydetti. Ustaların bilgi ve tecrübelerinden yararlanan gençlerin, bu yolla kurdukları bağlantılarla yurt dışına da açılma fırsatı bulduklarını belirten Susanni, her yıl Erasmus değişim programı ile de Avrupa’ya birçok öğrenci yolladıklarını ifade etti.