Liseliler şimdiden üniversiteli oldular

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Yaşar Üniversitesi Eğitim ve Tanıtım Günleri’ne İzmir ve Manisa’daki liselerde eğitim gören ve üniversite sınavına hazırlanan 4 bin 500 öğrenci katıldı. Yaşar Üniversitesi akademisyenlerinin gerçekleştirdiği ‘örnek ders uygulamaları’ ile üniversite havasını soluyan gençler, Avrupa Birliği destekli programlar ve yurtdışı olanakları hakkında da bilgi sahibi oldu.

YSR Liseliler (2) (Medium)

KAMPÜS ORTAMI BİR BAŞKA

Üniversite hazırlık maratonu döneminde adayların doğru bölüm tercihi yapmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Eğitim ve Tanıtım Günleri üç gün boyunca çeşitli etkinliklerle sürdü. ‘Örnek ders uygulamaları’  ile öğrencilerin bölümleri yakından tanımaları sağlandı. Böylece tüm bölüm ve programlar hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerin gelecek hedeflerini de doğru belirleyebilmeleri amaçlandı. Örnek ders uygulamalarının yanı sıra “Etkili İletişim ve Beden Dili” konulu seminer ile aday öğrencilere destek verildi. Ayrıca yurt dışını hedefleyen öğrenciler için de “Avrupa Birliği Destekli Programlar ile Yurtdışı Olanaklar” konusunda bir seminer gerçekleştirildi.

YSR Liseliler (1) (Medium)

Devlet okulları ve kolejlerde eğitim alan lise son sınıf öğrencileri izlenimlerini şöyle paylaştılar:
Anıl Yeşilçam (Rota Koleji)

YSR anil yesilcam (Small)

“Bir üniversite adayı olarak tanıtım günleri bana yol gösterdi. Mimarlık Fakültesi tercih etmek istiyorum. Düzenlenen dersler bu anlamda ciddi bilgi edinmemi sağladı. Edindiğim bilgilerin tercih döneminde bana katkı sağlayacağını düşünüyorum”

Eda Yörük (Saint Joseph Fransız Lisesi)

YSR eda yoruk (Small)

“Yaşar Üniversitesi’ne daha önce birçok kez çeşitli öğrenci projeleri sebebiyle gelmiştim. Fiziki mekanlarını görme fırsatım olmuştu, bugünde örnek ders uygulamaları sayesinde tercih etmeyi düşündüğüm bölümler hakkında da bilgi sahibi oldum. Tercih etmek istediğim bölüm hakkında kafa karışıklığım vardı. Örnek dersler sayesinde kafa karışıklığımı giderme imkanı buldum.”​

Emel Eylül Akbörü (Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

YSR emel eylul akboru (Small)

“Tek ve en büyük hedefim üniversitede Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde eğitim alabilmek. Yaşar Üniversitesi’nde girdiğim örnek derslerle birlikte ne kadar yerinde bir karar aldığımı görmüş oldum. Bu deneyimi yaşadığım için artık içim çok rahat.”