Lider yöneticilere akademik destek

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) özel sektör yöneticilerine yönelik hazırladığı eğitim programı ile lider yöneticilere akademik destek veriyor.

Yaşar Üniversitesi, yeni akademik yılda özel sektör yöneticilerine yönelik özel bir işletme Yönetimi Yüksek Lisansı programı/mini MBA başlattı.

Yaşar Üniversitesi Araştırma ve Yenilikçilikten Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yiğit Kazançoğlu YÜSEM bünyesinde yaşama geçirilen program ile sektörlerinde önde gelen firmaların lider yöneticilerinin ve çalışanlarının pek çok farklı alanda güncel bilgiler ile donatılması amaçlandığını söyledi. Kazançoğlu mini MBA programının üniversite-sanayi iş birliğine önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayarak “Yöneticilere ve farklı seviyelerdeki çalışanlara özel tasarladığımız bu program, değişen dünya koşullarına göre hem inovasyon açısından fayda sağlayacak hem de onların küresel vizyonlarına katkıda bulunacak.” dedi.

Yaklaşık 8 ay sürecek mini MBA eğitim programı hakkında bilgi veren YÜSEM Müdürü Doç.Dr. Hande Karadağ, bu eğitimin dinamik yönetici yetkinliklerini geliştirmeye yönelik olduğunu belirtti. Karadağ, şunları söyledi:

 “Programımızda, temel olarak iş dünyasının hızlı değişen koşullarında, firmaların sürdürülebilir rekabet avantajına sahip olması açısından büyük önem taşıyan, dinamik yönetici yetkinliklerini geliştirmeye yönelik modüller yer alıyor. Bunların arasında süreç ve operasyon yönetimi, modern dünyada pazarlama yönetimi, finansal yönetim, veri analitiği ve yeni nesil insan kaynakları gibi teknik eğitimlerin yanı sıra stratejik yönetim, liderlik ve koçluk gibi yöneticilerin daha üst pozisyonlarda ihtiyaç duyabilecekleri nitelikte eğitimler bulunuyor. Ayrıca, her program için firmaların insan kaynakları yönetimleri ile özel bir tasarım yaptığımız için, programların içeriğine talep edilen farklı alanlarda eğitimler de ekleyebilmekteyiz. Bu programın, özel sektör ile yüksek öğretim kurumları iş birliklerine örnek olmasını yürekten diliyoruz.”

TİRSAN KARDAN VE ÇİMENTAŞ İLE BAŞLADI

Bu kapsamda ilk olarak kurumsal iş birliği protokolleri imzalandı ve TİRSAN KARDAN ile yöneticilere özel, Çimentaş ile farklı seviyelerde çalışanlara özel hazırlanan eğitim programları hayata geçirildi.

Yaşar Üniversitesi ile TİRSAN KARDAN protokol imza töreninde konuşan TİRYAKİLER A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tiryaki Gürkan, “Üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden birini hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yöneticilerimize yönelik olarak başlatılan mini MBA programının ardından Yaşar Üniversitesi ile farklı iş birliklerimiz de olacak.” dedi.

Yaşar Üniversitesi Araştırma ve Yenilikçilikten Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yiğit Kazançoğlu-TİRYAKİLER A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tiryaki Gürkan

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Yiğit Kazançoğlu da TİRSAN KARDAN markasının Türk sanayiinde özellikle inovasyon ve teknoloji alanında en önde gelen firmalarından biri olduğunu ifade etti ve iki kurumun iş birliğinden gurur duyduklarını söyledi. Program kapsamında; ortak eğitimler, yüksek lisans programlarında iş birliği, ARGE ve inovasyon projelerinin yanı sıra Yaşar Üniversitesi öğrencilerine TİRSAN tarafından sağlanacak staj imkanları da yer alıyor. Yaklaşık 8 ay sürecek olan ve Selçuk Yaşar Kampüsü’nde verilecek eğitimde; stratejik yönetim, süreç ve operasyon yönetimi, veri analitiği, finansal yönetim ve kurum içi girişimcilik gibi modüller yer alıyor.

Öte yandan, YÜSEM ile Çimentaş İnsan Kaynakları Departmanı ortaklığında da Mini MBA Programı başlatıldı. Çimentaş çalışanlarının ve Yaşar Üniversitesi akademisyenlerinin katıldığı lansman kokteylinde, Çimentaş İnsan Kaynakları Direktörü Melek Özen, “Bu programı Yaşar Üniversitesi’nin kıymetli akademisyenleri ile gerçekleştirmekten çok mutlu ve heyecanlıyız. Yaklaşık 8 ay sürecek olan Çimentaş-YÜSEM Mini MBA Programı kapsamında çalışanlarımıza, aralarında ‘Stratejik Yönetim, Süreç ve Operasyon Yönetimi, Veri Analitiği, Finansal Yönetim ve İnsan Kaynakları’ başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim modülleri verilecek.” diyerek programa dair görüşlerini paylaştı.