Kerem Görsev’den müzik ziyafeti

Türkiye’den ve dünyadan ünlü solistlerle klasik müziğin seçkin eserlerine hayat veren Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, Kerem Görsev Quartet ile İzmirli müzikseverlerle buluştu.

Şef Hakan Şensoy yönetimindeki Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, yeni yıl konserinde, Kerem Görsev Quartet ile birlikte Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salonda sahne aldı. Bu yıl piyanoda 50. yılını kutlayan ünlü besteci ve caz piyanisti Kerem Görsev’e, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman ve saksafonda Engin Recepoğulları eşlik ederken İzmirli müzikseverler konsere büyük ilgi gösterdi. Salonu tamamen dolduran müzikseverler, muhteşem bir caz ve klasik müzik akşamı yaşadı.

BESTELERİN HİKAYELERİNİ ANLATTI

Bugüne kadar 17 albüme imza atan Görsev, konserde kendi bestelerini çalarken bu bestelerin ortaya çıkış hikayelerini de dinleyicilere anlattı. Her bestenin bir hikayesi olduğunu söyleyen Görsev, Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası ile birlikte kısa süre prova yapma fırsatı bulmalarına karşın muhteşem bir uyum içinde çaldıklarını belirterek memnuniyetini dile getirdi. Yaklaşık 1,5 saat süren konserde, Görsev ve grubu, Oda Orkestrası ile birlikte “Letter to Mimaroğlu”, “Therapy” , “I remember your face” , “Orange juice” gibi birçok parçayı dinleyicilerin beğenisine sundu.

KONSERLER YIL BOYU DEVAM EDİYOR

Kuruluşunun 11. yılını kutlayan Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, üçüncü konserinde 7 Mart 2018 günü yine aynı salonda Şef Alexander Rudin yönetiminde, solistler piyanoda Paolo Susanni ve kemanda Tolga Kulak ile sahne alacak. Sezonun dördüncü konseri olan 25 Nisan 2018’de yapılacak bahar konserinde ise Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Orkestra, solist Berlin Filarmoni Orkestrasının baş viyolacısı Japon sanatçı Naoko Shimizu ile İzmirlilere müzik ziyafeti sunacak.