Kariyer Günleri, genç girişimcilere ilham verdi  

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu, bu yıl “Kariyer Günleri” etkinliğini Girişimcilik temasında düzenledi. İki gün boyunca devam eden etkinlikte girişimciler, panellere katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Girişimcilik temasında gençlere ilham vermek ve kariyer planlamalarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliği  Yaşar Üniversitesi Ana Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey’in açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arslan Örnek, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Arslan Örnek-Rektör Yardımcısı

Etkinlikte Doğan-Partners Hukuk Bürosu ve NeoVerdes Kurucu Ortağı Nisan Doğan, Influencer ve Ala Beaute Grubu Kurucusu Ala Tokel, Happy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mutlu, Oyun Sektörü Mentörü ve Eğitmen Mesut Numanoğlu, Servislet Şirketi’nde Kurucu Ortak ve CEO Gökmen Bolayır, COO Merthan Kuzeyli, Spintop şirketinde Kurucu Ortak ve CEO Sinan Gülfidan, Vigo şirketinde Kurucu Ortak Ali Cicioğlu konuşmacı olarak yer aldı. İki gün süren oturumların sonunda öğrenciler, AKG Termoteknik Sistemler, Cevher Jant Sanayi, İzmir Metro, Pınar Süt Mamülleri, Onurcan Ambalaj, Özgörkey Group, Euro Gıda ile mülakat simülasyonlarına katıldı.

Necip Özbey’-Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü

“GEÇTİĞİM YOLLARI KADINLAR İÇİN KOLAYLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUM”

 İzmir’den Amsterdam’a yurt içi ve yurt dışında 20 güzellik salonu şubesi açan Ala Beute kurucusu Ala Tokel, “Benim şubelerimde çalışan kadınların kendi aralarındaki dayanışması çok güzel. Boşanmış kadınların, ne yapacağını bilmeyen kadınların, genç kızların aslında hepsinin içlerinde ‘Ya tutunamazsam’ korkusu var. Ben annemden aldığım 20 bin TL’lik borçla kurdum bu markayı, bir gün sonra ne olacağını bilmeden kurdum. Benim geçtiğim yolları çalıştığım kadınlar için biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyorum. Benim yanımda işi öğrenip kendi yollarına gitmeleri için onlara destek oluyorum. Şu anda 100’den fazla tırnak sanatçımız, 30 tane kadın patronla devam ediyorum. Bundan sonraki hedefim de tamamen uluslararası hale gelip Avrupa ve Amerika’ya yayılmak” diye konuştu.

Ala Tokel

“KADINLAR, BİR FİKRİNİZ VARSA GERİ DURMAYIN”

  Doğan-Partners Hukuk Bürosu ve NeoVerdes Kurucu Ortağı Avukat Nisan Doğan, “Kadınları destekleyen projeler hala yeterli değil. Özellikle kadın arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Lütfen elinizi ardınıza koymayın. Bir fikriniz, projeniz varsa lütfen geri durmayın. Ekosistem zor ama siz yapmak istediğinizde yapabilirsiniz. Bunu değiştirebiliriz” dedi.

Nisan Doğan