Kampüste tırmanış heyecanı

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde açılan yapay tırmanma duvarı heyecan tutkunlarının yeni adresi oldu.

YASAR-Tirmanis (5) - Kopya

Yaşar Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu  YUDDOST 9 metre yüksekliğinde ve 90 metre kullanım alanı olan yapay tırmanma duvarına kavuştu. Dağcıların tırmanış antrenmanları için son derece önemli olan yapan duvarın kullanıma açılmasıyla daha etkin bir çalışma yürüteceklerini belirten YUDDOST Başkanı Niyazi Tanyeri, “Tırmanışta başarının yakalanması için sürekli antrenman yapmak çok önemlidir. Yapay duvar yapılmadan önce hafta sonu Buca Kaynaklar’a giderek antrenman yapıyorduk. Ama yağmurlu bir hafta sonu olursa antrenmanımız iptal oluyordu. Tabi bu durumda gelişmemizi etkiliyordu” dedi.

tirmanis (1)

Dağcılık ve kaya tırmanışında başarının sağlanması için antrenmanın önemli olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu (YUDDOST) Başkanı Niyazi Tanyeri, 9 metre yüksekliğinde ve 90 metre kullanım alanı olan yapay duvarın yapılması sonrası başarılarının katlanacağını söyledi.

tirmanis (3)

Yaşar Üniversitesi  Spor Salonu’nda faaliyete açılan yapay duvar sonrası etkin bir çalışma yürüttüklerini aktaran Tanyeri, “Şu an hava koşullarından etkilenmeden hafta içi ve ya sonu fark etmeden çalışmalarımızı sürdürebiliyoruz. Aynı zamanda yapay duvardaki çalışmalarımız gerçek kaya yüzeyindeki performansımızı da artırıyor. Bu sayede üniversitemize önümüzdeki yıllarda büyük başarılar getireceğimize inancımız tam” diye konuştu.

tirmanis (2)