Kampüste afetlere hazırlık tatbikatı

Yaşar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu koordinesinde, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde deprem, yangın, arama-kurtarma ve tahliyeye yönelik tatbikat gerçekleştirildi.

Afet ve yangın vb. olaylara karşı ilkyardımdan kurtarmaya kadar düzenli aralıklarla çeşitli eğitimlerden geçirilen Yaşar Üniversitesi Acil Durum Ekipleri’nde yer alan akademik ve idari personel, pandemi kuralları gözetilerek gerçekleştirilen tatbikatta, öğrendiklerini pratikte de uygulama fırsatı buldu. Senaryoya göre; ekipler, İzmir’de meydana gelen depremin ardından tüm kurumu kısa sürede tahliye edip deprem sonucu yaşanan doğalgaz kaçağı ve yangına müdahale edip yaralıları bina dışına çıkarıp ilkyardım müdahalesinde bulundu. Yaklaşık yarım saat süren tatbikat başarıyla sonuçlandırıldı.

Rektör Yardımcısı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, üniversitede, afet ve acil durumların sebep olabileceği zararların önlenmesi için tehlike ve risklerin önceden tespiti için çalışıldığını belirterek “Olası afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla yapılması gereken en önemli faaliyet, eğitimlerin sürdürülebilir bir şekilde verilmesi. Biz de düzenli aralıklarla ilkyardımdan yangına müdahaleye ve arama kurtarmaya kadar akademik ve idari personelimize hem teorik hem de pratik eğitimler veriyoruz. Bugün de bu tatbikatla olası bir felaket anında yapılacakları görmüş olduk” dedi.