Kağıt uçakla Türkiye rekoru kırdı, gözünü dünya rekoruna dikti

Kokpitleri, jet motorlarını unutun, Türkiye’nin en iyi pilotları kokpitte değil kağıt üzerinde kozlarını paylaştı. Katılım için olmazsa olmaz tek ekipmanın sıradan bir kağıt yaprağı olduğu, ancak başarıya ulaşmak için olağanüstü bir katlama kabiliyeti, yaratıcılık, hayal gücü ve temel havacılık kuralları hakkında fikir sahibi olmak gereken 4. Red Bull Paper Wings kağıt uçak yarışmasının Türkiye ayağı yapıldı. En uzun mesafe dalında, 33 metre olan Türkiye rekorunu, kağıttan uçağını 46 metreye atarak kıran Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Selman Aydın, Avusturya’daki dünya finaline katılmaya hak kazandı.

Red Bull Paperwings World Final

 

Daha önce üç kez düzenlenen ve dünya çapında kağıt uçak pilotlarından büyük ilgi gören formatıyla benzersiz yarışma, hava trafiğini yoğunlaştırdı. Kendi kendilerini eğitmiş binlerce kağıt uçak pilotu, dört kıtada, 80’i aşkın ülkede, dünyanın önde gelen bu uluslararası kağıttan uçak yarışmasında becerilerini sergileyebilmek için çabaladı. Elemeleri geçenlerin, dünyanın en görkemli uçuş makinelerinin sergilendiği Avusturya Hangar-7’deki dünya finaline götürüleceği yarışmaya Türkiye’de de ilgi büyüktü.

Event Participant  - Ducumentation

GÖZÜNÜ DÜNYA REKORUNA DİKTİ

RedBull Paper Wings Turnuvasında, yarışmacılar en uzun mesafe, en uzun süre havada kalma ve akrobasi dallarında hünerlerini sergiledi. En uzun mesafede 46 metreyle birinciliği Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Selman Aydın aldı. 46 metre ile rekor kıran Selman Aydın, “2012 yılında finalist olarak Avusturya’ya gitmiştim. Avusturya da takım olarak Dünya Şampiyonu olmuştuk. Kağıt uçak çocukluğumdan beri severek yaptığım bir hobi. O yüzden uçak yapımında el alışkanlığım var. Kendi kendime oturup sürekli yeni modeller geliştirerek ve bunları deneyerek bu tutkumu devam ettirdim. Bu hobinin bana faydalı olacağını hiç düşünmezdim. Dünya çapında rekor 54 metre. Bu rekora ulaşmak için çalışacağım” dedi.