İzmir’in Çok Sesli Çocuk Korosu Kuruluyor

İzmir’in yetenekli çocukları aranıyor

 Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ve İzmir Güzeli Ajans işbirliğiyle Çok Sesli Çocuk Korosu kuruluyor. 7-14 yaş arası çocuklardan oluşacak koronun seçmeleri 14 Şubat Pazar günü Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenecek. Adaylar, kendi belirleyecekleri bir çocuk şarkısı, piyano ile tek ses, çift ses, ezgi ve ritm tekrarı alanlarında değerlendirilecekler. 13 Şubat Cumartesi günü ise yine Selçuk Yaşar Kampüsü’nde seçmelere hazırlık kursu düzenlenecek.

ÇOCUKLARIN KİŞİSEL VE SANATSAL GELİŞİMİNE KATKI

 Sanatsever çocuklara kapılarını açacak olan YÜSEM Müzik Akademisi Çok Sesli Çocuk Korosu’na Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü piyano ve şan eğitmenlerinin destek vereceğini belirten YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta, “Koromuz, çocukların sanatsal ve kişisel gelişimine büyük katkı sağlayacak. Haziran ayında koromuz ilk konserini gerçekleştirecek” dedi.

MÜZİĞİN EĞİTİCİ GÜCÜ

YÜSEM Müzik Akademisi Genel Sanat Koordinatörü Uğur Sayınbatur şefliğinde sürdürülecek koro çalışmaları 5 ay boyunca aralıksız sürecek. Eğitimler hakkında bilgi veren Öğretim Görevlisi Sayınbatur, “Müziğin eğitici ve birleştirici gücüne inanarak çocuklarımızın akademik müzik eğitiminden faydalanması adına koro çalışması başlatıyoruz. Koristlerimizin en güzel enstrümanı olacak seslerini evrensel tekniklerle geliştirip, dünya müzikleriyle harmanlayıp tüm sanatseverlere bir dinleti hazırlayacağız. Yaklaşık beş ay boyunca estetik duruş, nefes teknikleri, ses, ezgi, ritim duyumu geliştirme ve çocuk şarkıları repertuvar çalışmaları yapılacak. Bireysel müzik gelişimleri adına da isteyen çocuklarımız ayrıca ‘Klasik Batı Müziği Enstrüman Eğitimi’ programına katılabilecekler.” diye konuştu.