İzmir Metrosunda müzik keyfi

İzmir metrosunu kullanan vatandaşlar hoş bir sürprizle karşılaştı. Fahrettin Altay, Konak ve Göztepe metro duraklarını kullanan vatandaşları vurmalı çalgılardan oluşan müzik dinletisi ile karşılayan Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) Ritim Topluluğu üyeleri, her yaştan İzmirlinin yüzünü güldürmeyi başardı.

Öğr. Gör.Can Karaosmanoğlu, Esma Terhan, Merve Etli, Doğacan Yılmaz
Öğr. Gör.Can Karaosmanoğlu, Esma Terhan, Merve Etli, Doğacan Yılmaz

HEM BATERİ HEM DARBUKA

İzmirlileri şehrin ve yaşamın stresinden kısa süreyle de olsa uzaklaştırmak amacıyla kurulan Yaşar Üniversitesi MYO Ritim Topluluğu, İzmir’in işlek metro duraklarında düzenlenen ilk konserlerde amacına ulaştı. MYO Marina ve Yat İşletmeciliği Program Sorumlusu Öğretim Görevlisi Can Karaosmanoğlu’nun eğitmenliğinde hazırlanan öğrenciler her durakta 15 dakikayı geçen performanslar sergilediler. Dinletide, Öğretim Görevlisi Can Karaosmanoğlu bateri çalarken, 6 öğrenci de darbukayla eşlik etti.

METRO (2)

ESHOT ŞOFÖRLERİ İÇİN DE DÜZENLENECEK

Sıradaki müzik dinletisinin ESHOT ve İZULAŞ şoförleri için gerçekleştirileceğini belirten Yaşar Üniversitesi MYO Müdürü Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, “Öğrencilerimiz tarafından kurulan Ritim Topluluğu, şehrin kültürel yaşamına katkı sağlarken insanları da şehrin stresli yaşamından bir an olsun uzaklaştırmayı hedefliyor. Metro duraklarında gerçekleştirdiğimiz bu dinletilerin ardından kısa bir süre içinde ESHOT ve İZULAŞ şoförleri için de bir dinletimiz olacak. Böylelikle stresli bir mesleğe sahip olan şoförlerin hoşça vakit geçirmeleri sağlanacak. Mini konserlerimiz bahar aylarında da devam edecek. Bu kez öğrenciler vapur iskelelerinin önünde vatandaşlarla buluşacak” dedi.