İzmir- Malezya sanat köprüsü

Türkiye ve Malezya arasındaki uzak mesafe, Seyrüsefer-Transcontinental Malaysia sergisiyle aşıldı. Türk seramik sanatçılarının eserlerinin sergilendiği etkinlik, iki kültürün birbirini daha yakından tanımasını sağladı.

sergi1

Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği ve Yaşar Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşen Seyrüsefer-Transcontinental Malaysia sergisi, Malezya’nin başkenti Kuala Lumpur’daki Shalini Ganendra Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı. Sergi, Türk seramik sanatçı ve akademisyenleri olan Fidan Tonza, Funda Altın, Lale Dilbaş ve Müjde Gökbel’in geniş ilgi alanlarına yayılan çalışmalarından oluştu.

sergi5

Serginin açılışına Büyükelçi Başak Türkoğlu, Başkatip Bahar Doğan, Kültür ve Tanıtma Ataşesi Kaan Yılmaz, galeri sahibi Datin Shalini Ganendra, Malezya’daki diğer ülke temsilcileri, büyükelçiler ve Kuala Lumpur’da yaşayan Türk sanatseverler katıldı.

Kültür ve Tanıtım Ataşesi Kaan Yılmaz, Yrd. Doç. Funda Altın, Datin Shalini Ganendra, Prof. Lale Dilbaş, Müjde Gökbel, Fidan Tonza, Başkatip Bahar Doğan, Ahmet Doğan
Kültür ve Tanıtım Ataşesi Kaan Yılmaz, Yrd. Doç. Funda Altın, Datin Shalini Ganendra, Prof. Lale Dilbaş, Müjde Gökbel, Fidan Tonza, Başkatip Bahar Doğan, Ahmet Doğan

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Lale Dilbaş, ““Malezya, Türkiye’ye çok uzak bir ülke. Malezyalılar, aynı zamanda, ülkemize sempati duyan bir halk. Biz de aramızdaki fiziksel uzaklığın sanat ile giderileceğini düşündük. İki ülkenin sanat vasıtasıyla buluşmasına vesile olmamız büyük mutluluk. Malezya’da ilk kez çağdaş Türk seramik sanatçılarının eserleri, izleyici ile paylaşıldı ve büyük ilgi gördü. Benim ve farklı dönemlerde öğrencim olan üç seramik sanatçısının bu sergideki birlikteliği ve uyumu, sergiyi özel kılan bir diğer etkendi. Osmanlı’da kullanılan, Arapça kökenli gezme ve yol alma sözcüklerinden türetilmiş Türkçe ’de ‘Seyir’ anlamına gelen Seyrüsefer, ismini de özellikle seçtik. Bu bağlamda, sergide yer alan sanatçıların içsel yolculuklarına dair hikayeleri, sanatsal keşifler olarak seramiğe yansıdı” dedi. Kuala Lumpur’daki Shalini Ganendra Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki sergi, 20 Temmuz’a kadar açık kalacak.