İzmir için tasarladılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından ilk kez düzenlenen “Tasarım Koridorları” ulusal fikir yarışmasının ödül töreni AASSM’da gerçekleşti.   İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarım ve tasarımcıların desteklenmesi amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen “Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması” kolokyum ve ödül töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törende, İzmir Akdeniz Akademisi’nin düzenlediği ve Türkiye’nin birçok kentinden 77 başvuru arasından eşdeğer ödül almaya hak kazanan 5 projenin sahipleri ödüllerini aldı.

 

s123500

Akdeniz Akademisi Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesi, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik Balcıoğlu ise, Akdeniz Akademisi’nin amacının İzmir’i ekolojik ve bir tasarım kenti yapmak, kentin tarihle ilişkisini kurmak, sanatla bağlarını güçlendirmek olduğunu belirtti.

 

Akdeniz Akademisi Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesi, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik Balcıoğlu
Akdeniz Akademisi Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesi, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik Balcıoğlu

 

Akdeniz Akademisi Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesi, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik Balcıoğlu ise, Akdeniz Akademisi’nin Eylül 2013’te kurulduğunu hatırlattı. Bugünü önemle beklediklerini kaydeden Balcıoğlu, akademinin amacının İzmir’i ekolojik ve bir tasarım kenti yapmak, kentin tarihle ilişkisini kurmak, sanatla bağlarını güçlendirmek olduğunu belirtti. Balcıoğlu, “Akdeniz Akademisi, bu kenti tasarım kenti yapmak çok büyük bir proje ve tasarımı desteklemek için kurulmuş bir platformdur. İzmir’de bir tasarım tanıtım platformu kurmak üzere İZKA’ya başvurduk. Bir tasarım müzesi hayalimiz var. Tasarımcı ile üreticiyi bir araya getirme, genç tasarımcılara yetiştirme programları gibi çalışmalar akademi bünyesinde yapılıyor” dedi.

Tasarım Koridorları yarışmasında ortaya çıkacak ürünlerin kentin bir çok yerinde sergileneceğini böylece halka ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Balcıoğlu, “Sergilere, müzelere insanları getirmenin yanısıra, tasarımları, sanatı halka ulaştırmak da bir yöntemdir. Yarışmaya çok sayıda başvurunun olması önemli. Seçilen 5 projenin yanı sıra ilk beşe giremeyenler de değerlendirilebilir. Ortaya çıkan ürünler, İzmir için yapıldı. Tasarım ortamı yaratmada ve bu etkinliğin sürdürülmesinde, bu yarışma çok önemli. Bunu sıradan bir yarışma olarak değil, İzmir’in tasarım kalkınmasına önemli bir katkı olarak değerlendirmenizi ve yanımızda durmanızı istiyoruz” diye konuştu.

Londra’nın yaratıcı endüstrilerin merkezi konumunda olduğunu hatırlatan Balcıoğlu, sözlerini şu hedef cümleyle tamamladı:

“380 bin kişinin çalıştığı yaratıcı endüstriler, 2012’de Londra’da ekonomiye yaklaşık 70 milyar lira kazandırdı. Biz de İzmir’de İzmirliler için proje üreterek, Londra’nın bu iddiasını yakalamak istiyoruz.”

Yarışma sergisi 20 Ekim 2014 tarihine kadar, Pazar günleri hariç her gün 09.00-18.00 saatleri arasında AASSM’de gezilebilecek.