İngilizler İzmir’de işbirliği olanaklarını araştırıyor

İngilizler İzmir’de işbirliği olanaklarını araştırıyor

Dünyanın önde gelen finans merkezlerinden Londra Finans Merkezi’nin Başkanı, beraberindeki 20 kişilik üst düzey işadamı ve bankacı ile birlikte yatırım olanaklarını araştırmak ve işadamlarıyla görüşmek için İzmir’e geliyor

Londra Finans Merkezi Başkanı ve Meclis Üyesi ‘Lord Mayor’ David Wootton, işadamlarından oluşan bir heyetle İzmir’e geliyor. Wootton ve beraberindeki heyet 18 Ocak’ta İzmir’de işadamlarıyla görüşecek, Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenecek  ‘2. Uluslararası Anlaşmazlıkların Çözümü’ paneline katılacak.

Ticaret ve yatırım konuları ele alınacak

Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin arttırılması amacıyla düzenlenen, İstanbul, İzmir ve Ankara’yı kapsayan ve 15-19 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek ziyaretin İzmir ayağında David Wootton başkanlığındaki heyet, İzmirli işadamlarıyla bir araya gelerek ticaret ve yatırım konularında neler yapılabileceğini görüşecek. Heyet ayrıca, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen ve ticaret hukuku, uluslararası tahkim ve deniz ticaret hukuku konularının tartışılacağı 2. Uluslararası Anlaşmazlıkların Çözümü’ paneline katılacak. ‘Lord Mayor’ David Wootton’un da konuşacağı panelde, İzmir’in önde gelen işadamlarıyla birlikte hukukçular ve akademisyenler de yer alacak. Londra Finans Merkezi Başkanı ‘Lord Mayor’ David Wootton’un Yaşar Üniversitesi ziyaretine İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway de katılacak. Daha önce İzmir’e gelen Büyükelçi’nin kentte ilk kez bir üniversiteyi ziyaret edeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı’nı ziyaret edecek

Londra Finans Merkezi Başkanı Wootton, Türkiye’deki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşecek.

Londra Finans Merkezi Başkanı’nın ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada İstanbul, İzmir ve Ankara’ya yönelik ziyaretin Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 2015’e dek ikiye katlama; 9 milyar dolardan 18 milyar dolara çıkartma hedefi adına ortaya koyulan çabanın bir parçası olduğu ifade edildi.

David Wootton, Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz Kasım ayında Londra’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette, Gül çifti onuruna tarihi Guildhall belediye sarayında görkemli bir yemeğe ev sahipliği yapmıştı.

no images were found