INARfest: Festival havasında öğrenme molası

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali ‘INARfest’ dördüncü kez gerçekleştirildi.

 Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan katılımcılara da açık olan etkinlik çerçevesinde ara sınavlardan çıkan öğrencilere seminerler, atölye çalışmaları ve sergilerden oluşan bir öğrenme molası verildi.

 

INARfest kapsamında 5 atölye çalışmasıve 1 seminer düzenlendi, 12 konuk etkinlikte yer aldı.  I-AM Mimarlık’tan Yüksek Mimar Pınar Ünlü, İçmimar Sinem Kurultay ve Grafik Tasarımcı Orkun Demirelli yürütücülüğünde Müze İç Mekanları için Grafiksel Kimlik Tasarımı, İBB FabLab İzmir’den İçmimar Tahsin Emre Eke ve Tasarımcı Aslı Topal yürütücülüğünde gerçekleşen Mobilya Tasarımı için 3 Boyutlu Aksesuar Basımı, Yüksek Mimarlar Berna Tanverdi, Özge Selen Duran ve Fadime Yılmaz yürütücülüğünde Interior Archi(PR)act, Endüstriyel Tasarımcı ve Ananas Woodworking ortakları Çağdaş Cantürk ve Altuğ Toprak yürütücülüğünde Kent Mobilyası için 3 Boyutlu Modelleme, Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dr.Öğr.Üyesi İlker Kahraman yürütücülüğünde Bir Düzeyden Diğerine Geçiş: Merdivenler adlı atölye çalışmaları her alandan büyük ilgi gördü. Festivalde atölye çalışmalarının yanı sıra iç mekan teorisine yönelik olarak, Prof.Dr. Solmaz Zelyüt tarafından Şehir ve Felsefe  adlı seminer düzenlendi.

Seminer ve gün boyu süren atölyeler sonucunda, içmimarlık öğrencileri hem ahşap, flament gibi malzemeleri yakından tanıma fırsatı buldu hem de tasarım sürecinde kolektif çalışma şansı yakaladı. Öğrenciler aynı zamanda etkinliğe katılmış olan seminer ve atölye yürütücüleri ile karşılıklı bilgi aktarımında bulunma fırsatı da elde etti.

 INARfest ile birlikte yalnız mevcut Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile değil, aynı zamanda mezunlar ve tasarım çevresinden kişilerin de katılımıyla gerçekleşen disiplinler arası bir festivale ev sahipliği yapılarak keyifli tartışma ortamları oluşturuldu.

 

 

Ayırıntılar için Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü internet sitesi adresi (https://inar.yasar.edu.tr), bölüm Instagram sayfası (https://www.instagram.com/yasarinar) ve “YAŞAR UNIVERSITY, INTERIOR ARCHITECTURE& ENVIRONMENTAL DESIGN” isimli Facebook grubu ziyaret edilebilir.