Gurur veren başarı

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, merkezi Washington’da bulunan ve İngilizce eğitiminde ABD Eğitim Bakanlığı’nın yetkilendirdiği tek akreditasyon kurumu olan CEA’nın (Commission on English Language Program Accreditation) Yönetim Kurulu’na ilk kez bir Türk akademisyenin seçildiğini açıkladı.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz’ın CEA’nın 2014-2016 dönemi Yönetim Kurulu’nda görev alacağını belirten Ahmet Yiğitbaşı, kurumun gelecek yıl ABD ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 50 dolayında üniversitenin akreditasyon başvurusunu değerlendireceğini belirtti.

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz’ın ABD merkezli Commission on English Language Program Accreditation (CEA) Yönetim Kurulu’na seçilmesinin Türk yüksek öğretimi için gurur veren bir başarı olduğuna dikkat çeken Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, sözlerini, ‘’ CEA dünyada dil eğitimi politikalarının belirlenmesinde önde gelen kurumlar arasında gösteriliyor. Kurum bugüne kadar ABD üniversiteleri ağırlıklı olmak üzere toplam 163 seçkin eğitim kurumuna akreditasyon vermiş bulunuyor.  Bunlar arasında dünyanın en iyi 25 üniversitesi arasında gösterilen University of Pennsylvania, University of Michigan, University of Washington gibi yükseköğretim kurumlarının dil egitim programları da yer alıyor. ABD Eğitim Bakanlığı’nın yetkilendirdigi tek akreditasyon kurumu olan ve merkezi Washington’da bulunan CEA, dil eğitim programlarına kalite belgesi verilmesinde en üst düzey karar organı. Halen ABD dışından 16 yükseköğrenim kurumunun CEA akreditasyonu var. Yaşar Üniversitesi de bunlardan biri” diyerek tamamladı.

Engin Ayvaz da elde edilen başarının, Türk yüksek öğretim sisteminin geldiği noktayı uluslararası düzeyde göstermesi bakımından önemli olduğunu belirtti. Ayvaz, CEA Yönetim Kurulu’nda Türkiye’nin elçisi gibi görev almaktan mutluluk duyacağını ifade ederek, Yaşar Üniversitesi’nin yabancı dil eğitiminde gelecek yıllarda da benzeri uluslararası başarılara imza atacağını vurguladı.

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz
Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz