Girişim fikri olan gelsin

Yaşar Üniversitesinde her yaştan girişimcinin yaratıcı ve yenilikçi iş fikirlerini geliştirmesine olanak sağlamak amacıyla kurulan Minerva Kuluçka Merkezi, girişimcilere ve girişim fikri olan herkese yönelik girişim kampı düzenliyor. Girişim Kampı’17” kapsamında, iş fikri geliştirme, pazarlama, iş modeli oluşturma, Amerika ve Avrupa’daki girişimcilik ekosistemi ve devlet destekleri hakkında, bir ay boyunca farklı sektörlerden eğitmenler ile alanında uzman profesyoneller tarafından eğitimler verilecek.

Yaşar Üniversitesi Minerva Kuluçka Merkezi tarafından, KOSGEB ve İŞKUR’un katkılarıyla düzenlenen Girişim Kampı’17, 8 Mayıs-29 Mayıs 2017 tarihleri arasında girişimcilere ve girişim fikri olan herkese açık. Yaşar Üniversitesi akademisyen ve uzmanlarının yanı sıra 10 eğitimcinin katıldığı 6 adet seminer dizisi şeklinde düzenlenen “Girişim Kampı’17” sonunda, girişimciler, çekirdek fon alma ve MİNERVA’da 1 yıllık ücretsiz ofis kullanımı hakkına sahip olabilecek.

PROFESYONELLER ANLATIYOR

60 kişinin başvurduğu kampın ilk günü, Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden NETSIS’in kurucusu Murat Ihlamur “Silikon Vadisi’ndeki girişimcilik ekosistemi ve girişimcilerin Vadiye erişimi”, Pınar Et Pazarlama Müdürü Fevzi Gökaliler “Finansal planlama nasıl yapılır? Sektörü tanımak için ne gibi çalışmalar yapılabilir” ikinci gün ise KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Levent Arslan “KOSGEB’in girişimcilere sunduğu destekler”, Teknopark İzmir Genel Müdür Yardımcısı Aykut Hocaoğlu ise “Teknoparkların girişimciler için avantajları” konularında eğitim verdi.

GİRİŞİMCİLERE EĞİTİM

Kampın önümüzdeki günlerdeki programlarında ise MET İleri Teknoloji Sanayi Sistemleri Genel Müdürü Murat Merdin “Girişimci müşteri ilişkilerini nasıl yönetir”, Doğuş Dijital PUHU TV Pazarlama Müdürü Emre Gökşin “Dijital pazarlamanın önemi”, Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Can Güvenir “Girişimcilikte tasarım ve markalaşmanın önemi”, THY Dijital İnovasyon Birimi İş Geliştirme Sorumlusu Mehmet Emin Sandıklı “THY’nin girişimcilere sağladığı avantajlar”, EGİAD Melekleri Yönetim Kurulundan Alp Avni Yelkenbiçer ve Ali Barçın “Melek yatırımcı hangi girişimciye yatırım yapar” ve ITEA Office Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Sarılar “Avrupa’daki girişimcilik ekosistemi ve girişimcilerin Avrupa’ya erişimi” konularında sunum yapıp eğitim verecek.