Genç girişimciler “Kendine iş çıkar”dı

Yaşarlı genç girişimciler, son dönemin öne çıkan problemlerinden olan “genç işsizliği”ne dikkat çekmek ve bu soruna çözüm aramak için “Employ Yourself /Kendine İş Çıkar” adlı bir proje hazırladı. İşletme Bölümü Doktora öğrencisi Fatma Hacıoğlu’nun koordinatörlüğünü yaptığı projede, öğrenciler Hanifi Özmenlikan, Ege Adalı ile mezunlar Ece Helvacıoğlu ve Yağmur Ege Zeybekoğlu yer aldı.

Avrupa’daki işsizliğe İzmir’den çözüm arayacaklar

Yaşar Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu üyesi öğrenciler, “Avrupa’daki genç işsizliği ve çözüm önerisi olarak girişimcilik” kavramını ele aldıkları “Employ Yourself /Kendine İş Çıkar” adlı projeleriyle, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nden hibe kazandı. 9 ülkeden genç girişimcilerin katılacağı proje kapsamında, Avrupa’daki genç işsizliği tartışılıp girişimcilik kavramı ele alınacak. Yaşar Üniversitesi akademisyenleri de 9 ülke temsilcilerine, yeni iş fikirlerinin nasıl hayata geçirilebileceğine dair uygulamalı dersler verecek.

AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİYOR

Üniversitenin AB Merkezi’nin desteğini alan ekip, projelerini AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’ne kabul ettirip yaklaşık 14 bin Avroluk hibe aldı.

İZMİR’DEN İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM İÇİN FİKİRLER

Projenin, 25 Kasım- 1 Aralık tarihleri arasında İzmir’de 9 farklı ülkeden katılımcılarla gerçekleşeceğini söyleyen Fatma Hacıoğlu, proje ortağı ülkelerin Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, İtalya, İspanya, Portekiz, Letonya ve Polonya olduğunu kaydetti. Hacıoğlu, “Proje kapsamında Avrupa’daki genç işsizliği tartışılacak ve genç işsizliğine bir çözüm önerisi olarak girişimcilik kavramı ele alınacak. Yeni iş fikirlerinin nasıl hayata geçirilebileceğine dair uygulamalı dersler verilecek. Avrupa çapında bir girişimcilik ağının oluşturulması için de oturumlar düzenlenecek” dedi.

Girişimcilikle ilgili derslerin Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağrı Bulut tarafından verileceği projede, Avrupa’da büyük bir problem haline dönüşen genç işsizliğinin tartışılması hedefleniyor. Ayrıca, gençlerin yaratıcılıklarını yeni işler kurabilmek için nasıl kullanabileceklerini öğrenebilmeleri, farklı ülke kültürlerinin bir araya gelerek yaratıcılığı, yenilikçiliği arttırması da amaçlanıyor.