“e-kantinci” ile hem eğlendiriyor, hem kazanıyor

Üniversiteli gençler için eğlenme vakti!
Az parayla da eğlenilir

Girişimcilik sınır tanımıyor. Genç girişimci kendi kurduğu “ekantinci”  internet sitesiyle üniversitelilere evlerinde eğlenmeleri için oyun hizmeti veriyor.

Eğlenceye bütçe ayıramayan gençlerin evlerinden çıkmadan da eğlenmelerini sağlayacak bir proje geliştiren Yaşar Üniversitesi (YÜ) İİBF İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Ogün Nergizal (22) www.ekantinci.com isimli internet sitesini kurdu. Sitesinde oyun konsolu, görüntü ve ses sistemleri, elektronik oyunların yanı sıra kutu oyunları gibi eğlence ürünlerini üniversitelilere düşük  fiyatlarla kiralayan genç girişimci kendi kurduğu ekiple İzmir’in dört bir yanına hizmet veriyor.

Yaşar Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağrı Bulut, Ogün Nergizal, Oğuz Kılınç (KOSGEB İzmir İl Müdürü)
Yaşar Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağrı Bulut, Ogün Nergizal, Oğuz Kılınç (Kuzey KOSGEB İzmir İl Müdürü)

Kuzey KOSGEB’den 30 bin TL destek aldı

Yaşar Üniversitesi’nde aldığı “girişimcilik ve aile işletmeleri” konulu seçmeli dersin ardından girişimciliğe merak saran Ogün Nergizal üniversite öğrencilerine yönelik geliştirdiği projesiyle bu yılbaşında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na (KOSGEB) başvurdu. Dışarıda eğlenmesini sevmeyen ya da dışarıda eğlenmek için yeterince bütçesi olmayan kişiler için geliştirdiği projesiyle 30 bin liralık Kuzey KOSGEB girişimcilik desteği kazanan Nergizal, “ekantinci” ismini verdiği sitesini de geçtiğimiz günlerde aktif hale getirdi. Kişilerin düşük maliyetlerle eğlenmelerini hedefleyen projesinin İzmir’de bir ilk olduğunu belirten başarılı genç, sitenin amacını ve hedef kitlesini şöyle anlattı:

Üniversitelilere evde ucuz eğlence

“Bazı insanlar dışarda eğlenmesini sevmez. Bazılarının da ya eğlenecek parası yoktur ya da gruptaki herhangi bir kişinin parası yoktur.  Bende özellikle üniversite öğrencilerinin evlerinden çıkmadan da eğlenmelerini sağlamak amacıyla projemi geliştirdim. Derslerde ve KOSGEB’ten aldığım 60 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde öğrendiğim tüm bilgileri en iyi şekilde kullanarak iş planımı şekillendirdim. Açıkçası klasik bir esnaf olmak istemedim. Böylece KOSGEB girişimcilik desteğini kazandım. Sitenin ismini ise üniversite öğrencilerinin en çok keyif aldıkları yer olan kantinden esinlenerek koydum.   Şu anda üniversite öğrencilerinden oluşan 7 kişilik bir ekibimiz var. Sürekli olarak ürün yelpazemizi geliştiriyoruz. Ayrıca odak noktamızı genişleterek hedef kitlemizi erkek müşterilerden bayan müşterilere kaydırdık. Şuan hem kız kıza hem erkek erkeğe hem de kız erkek karışık grupların bütün bir günü gülerek eğlenerek geçirmelerini sağlayacak bir hizmet veriyoruz.”

Denizli’ye de açıldık

Buca ve Bornova’da başlattıkları hizmeti İzmir’in dört bir yanına yaydıklarını ifade eden Ogün Nergizal Ekim ayı itibariyle de Denizli’de hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Türkiye genelinde hedefleri olduğunu belirten başarılı girişimci, “Şu anda ekibimizle birlikte Türkiye’de olmayan ya da daha evlere giremeyen birçok eğlence türünü evlere sokmak için çalışmalar yapıyoruz. Ekim ayı başından itibaren de evlere karaoke ve sinema sistemi kurmaya başladık. İlk 6 aylık hedefimizde ise evlere 3 boyutlu oyun konsollarını getirmek var” dedi.

no images were found