Dünya bu bagajla uçacak

 

 

İdil Kantarcı’nın tasarımına YÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eray Bozkurt da destek verdi.
İdil Kantarcı’nın tasarımına YÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eray Bozkurt da destek verdi.

Dünya bu bagajla uçacak

Yaşarlı İdil Kantarcı’nın tasarladığı el bagajı yüzlerce tasarımcının başvurduğu uluslararası “Lufthansa Geleceğin El Bagajı  Uluslararası Tasarım Yarışması’nda ikinci geldi.

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Mimarlık Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi İdil Kantarcı uçaklarda kullanılacak geleceğin el bagajını tasarladı. Dünyanın bütün tasarımcılarına açık düzenlenen “Lufthansa Geleceğin El Bagajı  Uluslararası Tasarım Yarışması’nda” ikinci gelen başarılı öğrenci el bagajına yerleştirdiği ‘bilgi ekranı’ fikriyle büyük ilgi çekti. Kantarcı derecesiyle dünyanın en büyük yolcu uçağı A380’in simülatöründe uçuş eğitimi almaya da hak kazandı.

Lufthansa
Bilgi ekranına sahip el bagajının askı ve yağmur kılıfı gibi özellikleri de mevcut.

“Lufthansa Geleceğin El Bagajı  Uluslararası Tasarım Yarışması’nda ikinci gelen Yaşarlı İdil Kantarcı, havaalanı yolcularına zamandan tasarruf sağlayacak bir tasarım gerçekleştirdi. El bagajına havaalanlarına girildiği anda aktif olacak bir bilgi ekranı yerleştiren Kantarcı bu ekranın vereceği komutlarla yolcuların yönlendirileceğini söyledi. Kantarcı, “Yolcuların havaalanında yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak amacıyla tasarladığım el bagajına bir bilgi ekranı yerleştirdim. Mini tablet görünümündeki bu bilgi ekranı yolcunun hangi kapıya yönelmesi, güvenlik kontrolünde nelere dikkat etmesi ve bagajını nereden alması gerektiği gibi konularda yardımcı oluyor. Böylece hem güvenlik kontrolünde yaşanan sıkıntılar ortadan kalkıyor hem de yolcu zamandan tasarruf ediyor. Sistem yolcu uçağa bindi anda ise otomatik olarak kapanıyor” şeklinde bilgi verdi.

İmalata uygun

İdil Kantarcı’nın hem sırt hem de iş çantasına dönüşebilen tasarımından yarışmanın resmi internet sitesinde de övgüyle söz edildi. Tasarım sunduğu özelliklerden dolayı seri imalata uygun bulundu.