Cumhuriyet’in doğuşunu anlattı

Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı, Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen tören ile kutlandı. Genelkurmay Başkanlığı Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu Üyesi, Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ergün Aybars, “Cumhuriyetin Doğuşu” adlı bir konferans verdi.

Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı Yaşar Üniversitesi’nde coşkuyla kutlandı. İstiklal Mahkemeleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi başta olmak üzere birçok kitabı bulunan Prof. Dr. Ergün Aybars, “Cumhuriyetin Doğuşu” adlı bir konferans verdi.

Konferansa, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Nazım Sözer ile Prof. Dr. Arslan Örnek, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

VATANI ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA GÖTÜRMEK İÇİN

Prof. Dr. Ergün Aybars, “ Devrim söz konusu olduğunda Atatürk gözünü kırpmazdı. Onun bütün aşkı vatanı ve milletiydi, devrimiydi. Bu devrimle vatanı çağdaş uygarlığa götürmek için canı pahasına mücadele verdi” dedi.

Rektör Dinçer, Prof. Dr. Ergün Aybars’a katılımdan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Konferans sonrasında Halk Oyunları Topluluğu öğrencilerinin sunduğu zeybek gösterisi alkış topladı.