Bu gençlikte iş var

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Girişimcilik Kampı, EGİAD ve BASİFED iş birliğinde, Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirildi. Kampa Türkiye genelinde ilk 150 iş fikri arasına giren ekiplerden Ege Bölgesinde yer alan 5 üniversiteden 38 girişimci adayı katıldı. 20’nin üzerinde konuşmacının yer aldığı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Girişimcilik Kampında girişimci adayı gençler, iş modeli kanvasından müşteri kazanımına, ihtiyaç doğrulamadan fikri hakların korunmasına, destek ve yatırım süreçlerinden sunum tekniklerine kadar birçok konuda eğitim alma fırsatını yakaladı. Ege bölgesi girişimcilik ekosistemi ve iş dünyası üyesi birçok isimle tanışma ve bağlantı kurma olanağı buldu.

2019 dönemi itibari ile bir girişimcilik programına dönüşen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! en çok başvuru aldığı bölgelerden biri olan Ege Bölgesine yönelik kurgulanan modelle, girişimci gençleri desteklemeye devam ediyor. Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla 2011’den bu yana düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2019 dönemi itibariyle bir girişimcilik programına dönüştü. Bu çerçevede programın en çok başvuru aldığı bölgelerden biri olan Ege Bölgesine yönelik tasarlanan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege modeli, EGİAD ve BASİFED iş birliğinde hayata geçirildi.

Bölgenin iş dünyası dernekleri, melek yatırımcı ağları ve girişimcilik merkezleri ile birlikte oluşturulan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege modeli ile, genç girişimci adaylarına yönelik Ege’de bir girişimcilik kampı düzenlenmesi, kampa katılan ekiplerin fikirlerini iş insanlarına sunması ve seçilen ekiplerin iş insanları ile birlikte iki ay süresince girişim fikirleri üzerinde çalışması amaçlanıyor.

Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey

İş İnsanları Rehberliğinde Çalışacak Ege Girişimcileri Seçildi

İki günlük kampın ardından bir hafta boyunca iş modeli kanvasları ve sunumları üzerinde çalışan girişimci adayları, 2 Mart 2019 Cumartesi günü EGİAD ev sahipliğinde düzenlenen sunum gününe katıldı. İş fikri sunumlarını yapan 15 ekip arasından seçilen ve iki ay boyunca girişim fikirlerini gerçekleştirmeleri yolunda iş insanlarından rehberlik alacak ekipler ise şunlar oldu:

Alp Avni Yelkenbiçer –  Yelkenbiçer Grup
Purple Ekibi: Fatma Öykü Gonca, Elif Linda Grace Altıntaş, Safanur Bol, Asude Sare Balıklılı

Frederic Pagy – EGİAD Melekleri
Cupid’ness Ekibi: Buse Bakal, Egemen Solak

Levent Kuşgöz – Kuşgöz İzmir Vinç Kiralama
Tıkla Bakıcım Gelsin Ekibi: Bilge Canıtez, Tuğçe Alkan, Demet Yelekçioğlu, Ayça Danış

Neşe Gök – İnci Holding
Car4future Ekibi: Oğuzhan Sarıtaş, Kutluhan Hakan, Doğucan Seyidoğlu

Özüm İlter Demirci – Bayteks Tarım Ürünleri
Meshine Ekibi: Yunus Emre Aşkın, Burak Yörük, Abdulkadir Şehmus Özgün

Yonca Güngör Çınar – Ege Asal Metal
Filabox Ekibi: Nijat Tarverdiyev, Umut Şensöz, Muhammet Mert Tuncel, Turab Mammadli

Ege Finali 7 Mayıs’ta

İki ay boyunca iş fikirlerini iş planına dönüştürmek için rehberlerle birlikte çalışacak ekipler, 7 Mayıs’ta gerçekleştirilecek final gününde iş planlarını TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege jürisine sunacaklar.