Ata’yı andık

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74’üncü yıldönümünde Yaşar Üniversitesi (YÜ) Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen törenle anıldı. Kalabalık davetli topluluğu tarafından izlenen anma töreninde İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) Sanatçısı Aytül Büyüksaraç solist olarak sahne aldı.

O’nun kurduğu sistem hala hayatta

Klasik batı müziğinin ülkemizde sevilmesinde ve benimsenmesinde öncülük eden Büyük Önder Atatürk’ün klasik müzik dinletisi ile anıldığı töreni YÜ öğretim üyeleri, öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu izledi. Törende “Atatürk’ün Öncü Liderliği” konulu bir konuşma gerçekleştiren Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan Altuner, “Atatürk, ‘hem kurtarıcı hem kurucu’, ‘en zor koşullar arasında zoru başaran’ ve ‘kurduğu sistem hala hayatta ve başarıyla yaşayan’ dünyadaki tek liderdir. O, dünyanın en başarılı lideridir” dedi.

YÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali İhsan Özdemir ise gençlerin Ata’ya olan bağlığını en belirgin şekilde göstermeleri gerektiğini vurguladı. Özdemir, “Cumhuriyetimizin 89’uncu yılını doldurduğu bu günlerde, biz gençler daha mantıklı, sağduyulu olmalı ve Ata’mıza olan bağlılığımızı en belirgin şekilde göstermeli, dimdik durmalıyız. Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğimizi Ata’mızın bizlere çizdiği yolda korumalı ve devam ettirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Öte yandan anma töreninde G. Puccini Tosca Operası’ndan Visi d’arte adlı eseri İZDOB Sanatçısı ve YÜ Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Aytül Büyüksaraç tarafından seslendirildi. Büyüksaraç’a piyanoda YÜ müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Anrietta Iosifora eşlik etti.

no images were found