Asya perspektifinden: Türkiye, Asya ve Avrupa

Türkiye’nin ekonomik ve siyasi ilişkileri Asya perspektifinden tartışıldı

 Yaşar Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi, “Değişen Küresel Düzende Türkiye, Asya ve AB” adlı uluslararası araştırma projesinin çevrim içi olarak gerçekleştirilen ikinci panelinde, çeşitli ülkelerden katılan akademisyenler eşliğinde “Asya perspektifinden: Türkiye, Asya ve Avrupa” konusunu ele aldı.

Yaşar Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi, “Değişen Küresel Düzende Türkiye, Asya ve AB” adlı uluslararası araştırma projesinin ikinci etkinliğini gerçekleştirdi.

Stiftung Mercator ve Alman Dış İşleri Bakanlığı tarafından fonlanan Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP)’deki Center for Applied Turkey Studies (CATS) tarafından finanse edilen projenin  ikinci panelinde “Asya perspektifinden: Türkiye, Asya ve Avrupa” başlığı ele alındı.

Yaşar Üniversitesi akademisyenlerinin yanı sıra Almanya, İngiltere, Çin ve Rusya gibi çeşitli ülkelerden akademisyenler de sunum ve analizleri ile panele katkı sağladı.

Gündemdeki Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Türkiye’nin konumu Asya perspektifi ile değerlendirilirken, ekonomik gelişmelere de dikkat çekildi. Asya perspektifi ile Türkiye-Çin ekonomik ilişkileri, tarihten bugüne Türkiye ve Çin’in siyasi ilişkileri ve Türkiye-Rusya arasındaki politik ilişkiler de analiz edilen konular arasında yer aldı.