Anjelika Akbar Yaşar’da konser verecek

• Anjelika Akbar, tüm geliri okul yapımına kalmak üzere 22 Mayıs’ta Yaşar Üniversitesi’nde bir konser verecek.

Boğaziçi Üniversitesi ve Robert Kolej Mezunu İşadamları ve yöneticiler Derneği (BRM) Ağrı’nın köylerine yaptırdığı ilköğretim okullarına bir yenisini katmak için çalışmalarına başladı. Ağrı’nın Tezeren Köyüne yapılacak okulda anasınıfı ile 1’den 4. sınıfa kadar öğrenciler eğitim görecek. Civardaki 10 köyün çocuklarının yararlanacağı okulda dersliklerin yanı sıra spor salonu ve kültür merkezi de bulunacak. Ünlü sanatçı Anjelika Akbar okul yapımına destek olmak amacıyla 22 Mayıs’ta Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde bir konser verecek.  Konserde Tolga Ünaldı konuk sanatçı olarak yer alacak.

“Ağrı’ya Okullar Projesinin” başlatıcısı Rengin Sakaoğlu, bölgede yoğun yoksulluk yaşandığını ve yeterli okul bulunmadığını belirterek 2010 yılında çevredeki 10 köyün de yararlanabileceği bir ortaokulu Tezeren köyünde inşa edip hizmete açtıklarını söyledi. Sakaoğlu “Özellikle bölgedeki kız çocukları okula gitme imkanına kavuştu. Bu ortaokulu bitirerek Anadolu liselerini kazanan çocuklarımız var, onları burslarla destekliyor ve üniversiteye gitmelerini aralarından Boğaziçi mezunları çıkarmayı hedefliyoruz. Okullarla birlikte bölgedeki köylerde değişim başladı,  anne babalara okuma yazma kursları verildi. Yollar yapıldı. Öğretmenlerden o okullara tayin talepleri gelmeye başladı.” dedi. Sakaoğlu kısa sürede bu ortaokulun yanında bitirmeyi planladıkları ilkokul binası ve spor salonu ile bölgeye bir eğitim kampüsü kazandırmış olacaklarını vurguladı.