“Altın Portakal”lı yönetmen Yaşar’da

 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ nden “Güzel Günler Göreceğiz” filmi ile 4 ödülle dönen yönetmen Hasan Tolga Pulat, sinema ve ödül alan filminin serüvenini Yaşar Üniversiteli öğrencilerle paylaştı.

 Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Cep Sineması’nda düzenlenen etkinlikte  yönetmen Hasan Tolga Pulat, Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarım Bölümü öğrencilerine sinema serüvenine nasıll başladığını, yaşadığı zorlukları ve sektörde başarılı olmanın ipuçlarını paylaştı. 

 “Aldığımız tepki bizi mutlu etti”

Yaşar Üniversitesi Film Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Onur Çakaloz’un eski öğrencilerinden biri olan Hasan Tolga Pulat, ödül filmin kamera arkasında yaşananları aktardı. “Güzel Günler Göreceğiz” filminin gösterimi sonrası aldıkları tepkinin düşündüklerinden farklı olduğunu kaydeden Pulat, “ Filmin ben ve ekibim olarak istediğimiz gibi olmadığını düşündük ama seyirciler tarafından  çok beğenildiğini gördük, bu da bizi çok mutlu etti” diye konuştu. Güzel Günler Göreceğiz filmine çok güvendiğini, filmin ödül kazanmasında çalıştığı oyuncuların büyük etken olduğunu da vurgulayan Pulat, “Filme sizden  başka birçok kişi girdiği zaman fikirler çeşitleniyor ve haliyle bazı şeyler değişiyor ve bu da güzel bir yapımı ortaya çıkarıyor” dedi.  

“Çekebildiğiniz kadar yazın”

Öğrencilere sinemada başarılı olmanın inceliklerini aktaran yönetmen Hasan Tolga Pulat, oyuncuların da fikirlerinin dikkate alınması gerektiğini kaydederek, “Oyuncuların filmle ile ilgili yorumlarını dikkate alın. Onlar sizin görmediğiniz bazı şeyleri görebilir ve filminiz daha güzel bir hale gelebilir. Mutlaka ama mutlaka çekebildiğiniz kadar yazın” dedi.

no images were found