“Akademide Kariyer” konuşuldu

Yaşar Üniversitesi, “Kariyer Fuar İzmir’ 23” etkinliğine katıldı. Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, fuarın açılışında yapılan Akademide Kariyer adlı panelde konuşmacı olarak yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kariyer Fuar İzmir’ 23”, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde başladı. Yaşar Üniversitesi de fuara gelen öğrencileri bilgilendirmek için stant açtı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu’nun da katıldığı açılışta Akademide Kariyer adlı panel gerçekleşti. Panelde, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller ve Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan soruları yanıtladı.

“AKADEMİSYENLİK SEBAT, SEVGİ VE ÇOK ÇALIŞMA İŞİ”

 Prof. Dr. Levent Kandiller, akademide kariyer yapmakla ilgili konuşarak şunları söyledi:

“Lisansınızı aldıktan sonra bazı bölümlerde meslek erbabı olursunuz. Mühendislik, mimarlık gibi. Bazen de bir diploma alıyorsunuz. Akademik kariyere başladığınızda 3 seviyeden bahsedeceğim. Öncelikle lisans diploması alıyorsunuz, sonra yüksek lisans, en son da doktora derecesi alıyorsunuz. Doktora derecesinde de artık başınızda ustalar olmadan tek başınıza araştırma ve sanatta yeterlilik yapabiliyorsunuz. Bu da bir akademisyen olabilme ehliyeti veriyor size. Eğitim kurumuna geldiğinizde ahilik teşkilatı gibi çırak, kalfa, ustalar oluyor. Bunun yanında bir de akademik yönetim kariyeri var. Akademisyenlik sebat, sevgi, çok çalışma ve biraz alçakgönüllü olma işi ama çok güzel, yaşınız ilerlese bile hep gençlerle beraber olunca yenileniyorsunuz. O bakımdan çok keyifli bir iş. Emek verip, yıllar sonra emeklerinizin karşılığını görüyorsunuz, mezun ettiklerinizi görünce iftihar ediyorsunuz, Bilime katkı veriyoruz, keşfedilmemişi bulup insanlığa ve bilime kazandırıyoruz. O büyük bilim ve sanat dağarcığına iki damla da biz ilave ediyoruz. Bu keyfi ve heyecanı bedelsiz olan bir şey.”

Prof. Dr. Levent Kandiller-Yaşar Üniversitesi Rektörü

“AKADEMİSYENİN BİR GÖREVİ DE TOPLUMA HİZMET”

 Akademisyenlerin bir görevinin de topluma hizmet olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kandiller, “Topluma hizmetten kastım aslında, bir tarafında üniversiteler, bir tarafında sektör var, bir tarafta da yönetimler var, bir de sivil toplum örgütleri var. Üniversitede üç misyondan biri topluma hizmet adına sektörle ve sivil toplum örgütleri ile görüşmek.” dedi.

“Kariyer Fuar İzmir’ 23” kapsamında, 7 Ekim’de ise Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koltuksuz, Siber Güvenlik konulu bir seminer gerçekleştirecek. Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürü Dr. Senem Yılmaz ise “İş İlanı İnceleme, Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat” konularını anlatacak.