5N 1K bir de sosyal medya…

İzmir’in medya çalışanları sosyal medyanın uzmanı olacak

Geleneksel medyanın geleceği yakalayabilmesi ve gücünü koruyabilmesi için sosyal medya alanlarındaki gelişmeleri değerlendiren Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü, İzmir’in medya çalışanlarına yönelik “Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programını” başlattı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün desteği ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) işbirliğinde 5 hafta boyunca sürecek sertifika programı ile 50 yerel medya çalışanı sosyal medya uygulamalarını planlama ve yönetme konusunda bilgi sahibi olacak.

 sosyal med (1)

YENİ MEDYA DÜZENİNE ENTEGRE OLMALIYIZ

Eğitimleri, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü akademisyenleri tarafından gerçekleştirilecek “Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı Selçuk Yaşar Kampüsü’nde başladı. Sertifika programının hedef kitlesi ile sosyal medya üzerinden iletişime geçmeyi hedefleyen medya çalışanlarına yönelik hazırlanmış bir eğitim programı olduğunu belirten YÜSEM Müdürü Doç.Dr.Sabah Balta , “ YÜSEM olarak   çeşitli kurum ve kuruluşlara  eğitim  hizmeti vermekteyiz. Bu bağlamda düzenlediğimiz sertifika programımız, hedef kitlesi ile sosyal medya üzerinden iletişime geçmeyi hedefleyen medya çalışanlarına yönelik hazırlanmış bir eğitim programıdır. Programımızın amacı basın ve iletişim sektörlerinde hızla gelişen sosyal medya uygulamalarını planlayıp yönetecek sosyal medya uzmanı açığını kapatmak ve sosyal medya iletişimini bilen, kaliteli ve üretken sosyal medya uzmanı yetiştirmektir” dedi.

sosyal med (2)

İZMİR SESİNİ TÜRKİYE VE DÜNYAYA DUYURACAK

İzmir’in medya bakımından köklü geleneklere ve kurumlara sahip bir şehir olduğunu ifade eden Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Deniz Dev ise şöyle konuştu :

“Bugün İzmir’de sürekli basın kartı sahibi 483 ve basın kartı sahibi 366 kişi bulunuyor. İzmir ve ilçelerinde 24’ü günlük, 19’u haftalık, 18’i 15 günde bir, 24’ü aylık ve 3 ayda yayınlanan 1 olmak üzere toplam 86 gazete yayımlanıyor. Yine şehrimizde, 39 dergi, 6 TV, 32 radyo, 26 ulusal basının temsilcileri yayın hayatını sürdürüyor. Bu zengin ve nitelikli yerel medya yapısı ile İzmir, sesini Türkiye’ye ve dünyaya en gür şekilde duyuracaktır.”