Genç dağcılardan zorlu tırmanış

 

Yaşar Üniversitesi Dağcılık Topluluğu üyesi öğrenciler, Erciyes Dağı’na zorlu  bir tırmanış gerçekleştirdi.

Yaşar Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu’nun (YÜDDOST)  genç dağcıları, yeni yılın ilk günlerinde  Erciyes Dağı’na tırmandı.

dağcı (1)

Eğitmenleri eşliğinde ilk olarak Kayseri’ye giden öğrenciler, Erciyes Dağı eteklerinde kamp kurdu. Kampta yıl içinde öğrendikleri kış temel eğitimi ve karda yürüyüş eğitimlerini yenileyen öğrenciler, zaman zaman şiddetlenen rüzgar ve toz kar fırtınası nedeniyle zor anlar yaşadı. Eksi 10 derece havada tırmanışlarını sürdüren genç dağcılar “Nesrin Topkapı” rotasını izledi.

DCIM100GOPRO

Niyazi Tanyeri, Erim Fırat Ceylan Özgün Eren ve Yaman Özuyguntaş’dan oluşan tırmanış ekibi 1 metreyi geçen kar ve çığ riski yüzünden  3 bin 916 metre yüksekliğindeki zirveye yaklaşmışken 3 bin 400 metre yükseklikten geri dönme kararı aldı. Hakan Zeytincioğlu ve Esen Durucan Keçeli’nin ana kamptan destek olduğu ekip tırmanışı can güvenliği gözeterek zirve yapamadan bitirmiş oldu.

DCIM100GOPRO

Yeni yılı Erciyes Dağı’na tırmanarak  geçirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Yaşarlı öğrenciler, bu tür başarıların kendilerini motive ettiğini söyledi.