İş dünyası üniversitelilerle buluştu

Öğrenciler hayalleri için buluştu

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu, ‘Hayal’ temasıyla bu yıl 9’uncu kez ‘Zirve’ etkinliğini düzenledi. İş dünyasından önemli isimler, öğrencilere hayallerine kavuşmaları ve iş yaşamları için tavsiyelerde bulundu.

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMT), bu yıl 9’uncusunu düzenlediği ‘Hayal’ temalı ‘Zirve’de 2 gün boyunca, iş dünyasının önemli isimlerini ağırladı. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Yaşar Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra kentteki üniversitelerden öğrenciler de katıldı.

‘Hayal’ teması ile gerçekleştirilen zirveye Yaşar Holding Başkan Yardımcısı Suat Özyiğit, SOCAR Türkiye Başkan Yardımcısı İbrahim Kadıoğlu, Büyük Ortadoğu Lions Kulübü Kurucu Üye ve Uluslararası Başarı Ödüllü Yönetim Kurulu Başkanı Hande Akagündüz, Calinos CEO’su Zeynep Dereli, Akbank Teknoloji Başkan Yardımcısı Mustafa Dönmez, Gage Group Başkanı Ahmet Fak, Aile Şirketleri ve Veliaht Koçu Sezin Örten Sivri, Piar iletişim Başkanı Selin Oran, Toyo Printing CEO’su Yakup Benli, Securitas Türkiye Başkan Yardımcısı Mehmet Hanlıoğlu öğrencilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Levent Kandiller-Yaşar Üniversitesi Rektörü

‘YİNE MESLEĞİMİ SEÇERDİM’

Zirvenin açılış konuşmasını Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller yaptı. Kendisinin de endüstri mühendisi olduğunu belirten Prof. Dr. Kandiller, “Endüstri mühendisliği, hayal kurarak başlıyor. Onursal Kurucumuz Selçuk Yaşar, hayallerini gerçekleştirme iradesi olan birisiydi. Bugün sizleri ‘Hayalim’ dediği üniversitede ağırlıyoruz. Endüstri mühendisliği artık çok popüler bir meslek. Üniversiteler, bu bölümü açmak istiyor. Ben mezun olalı çok zaman oldu. En başa dönsem yine bu mesleği seçerdim. Hayal kurmak, çok güzel bir şey. Sizler de hayallerinizi gerçekleştirecek bilgi birikimine sahipsiniz.” dedi. 

Suat Özyiğit-Yaşar Holding Başkan Yardımcısı

‘SÜREKLİ YENİLENİN’

Endüstri mühendisliği denildiği zaman akıllara ilk önce verimlilik geldiğini belirten Yaşar Holding Başkan Yardımcısı Suat Özyiğit, “Yaşar Topluluğu olarak, temel misyonumuz güvenilir, markalarla tüketicilerin yaşamına değer katan ürün ve hizmetler sunmak. Geriye dönüp bakınca başarı hikayesi var. Başarmanın yolu, sürekli yenilenmek ve güncellenmek. Bugünün doğruları, yarın için geçerli olmayabilir. Mezun olduğunuzdaki donanım, zaman içerisinde eskiyecek. Kendinizi yenilemeniz lazım. Sadece üniversite bilgileriniz ile kalırsanız, başarı şansınız düşük olur. Amaç yoksa bir anlam da olmaz. Bugünden bir şeyleri anlamlandırmaya ihtiyacınız var. Amacınız olmalı, ilkeler ve değerler doğrultusunda çok fazla emek vererek anlamlı bir hale gelmeli. Duygusal dayanıklılık çok önemli. İş hayatında sizi çok zorlayacaklar. Pek çok insan harekete geçmek için mükemmel olmayı istiyor. Mükemmel olmaya gerek yok. Zamanının geldiğini düşündüğünüz an harekete geçin.” diye konuştu.

SOCAR Türkiye Başkan Yardımcısı İbrahim Kadıoğlu

‘POZİTİF İLİŞKİLER KURUN’

 SOCAR Türkiye Başkan Yardımcısı İbrahim Kadıoğlu,Her zaman bir hayaliniz olsun. Deneme yanılmadan asla vazgeçmeyin. Her adımınız akıllıca olsun, kararlı adımlar atın. Hedeflerinizi belirleyin, hayat her zaman gülmek ya da ağlamak değil. O iniş ve çıkışlar bittiğinde hayat yine normale dönüyor. Pozitif ilişkiler mutluluk sağlıyor. Bunu da ailede ve arkadaşlarımızda buluyoruz. İlişkilerinize yatırım yapın. İş arkadaşlarımdan ziyade çocukluk ve üniversitedeki arkadaşlarımla çok daha samimiyim. Bugün birbirinize sahip çıkın. Bir tane büyük bir de ara hayalleriniz olsun. Bunlara ulaştıkça mutlu olacaksınız. Kararlarınızı alırken danışın, farklı görüşler farklı bakış açıları verir. Kendi alanınızı ve dünyadaki trendleri takip etmekten asla vazgeçmeyin. En önemli şeylerden biri ise soru sormayı öğrenin. Doğru soruları sormak büyük avantaj sağlıyor.” dedi.