Tarım teknolojiyle canlanacak

Yerel üreticiye ve kırsala yönelik projeleriyle tüm Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dijital tarımın yaygınlaştırılması için Yaşar Üniversitesi’yle yürüttüğü iş birliği protokolü kapsamında “Tarım 4.0, İnovasyon ve Girişimcilik, Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım Gıda Sistemleri” temalı eğitimler tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Daima ileriye taşıdığım tarım politikalarımızın doğayla uyumlu bir şekilde gelişmesini sürdürmek için çalışmaya devam edeceğim. İzmir’de ektiğimiz her bir tohumun, son nefesime kadar takipçisi olacağım” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda yerel üretici ve kırsala desteğini artırarak sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ile dijital tarımın yaygınlaştırılması için iş birliği protokolü yaptı. Yaşar Üniversitesi tarafından geliştirilen “Tarım 4.0, İnovasyon ve Girişimcilik, Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım Gıda Sistemleri” temalı eğiticilerin eğitimi, 2023 Aralık ve 2024 Ocak aylarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli çeşitli alanlarda uzman 20 kişiye verildi.

Eğitici eğitimleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım alanındaki destek ve yaygınlaştırma çalışmalarının, dijitalleşme, girişimcilik, sürdürülebilir üretim ve gıda güvenliği alanları kapsamında katma değerinin artırılması hedeflenirken eğitimi tamamlayan uzmanlar sertifikalarını Başkan Tunç Soyer ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller’den aldı.

Doğayla bağımızı yitirdik

Yerel yönetim ve üniversite iş birliğinin çok önemli olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün yaşadığımız iklim krizi, kuraklık, gıda güvenliği gibi küresel krizler, insanlığın doğayla kurduğu bağı yitirmesinin neticesidir. Doğamızla uyumlu yapılar inşa etmediğimiz için depremlerde, sellerde canlarımızı yitiriyoruz. Doğamızla uyumu kaybettiğimiz için geleceğe umutla bakamıyoruz.  Doğamızla uyumlu bir şekilde üretemediğimiz için açlık ve yoksulluk, hala bu dünyanın utanç verici birer gerçeği. Dünyanın bir ucunda gıda israfı akıl almaz boyutlara ulaşırken, diğer ucunda insanlar yiyecek tek lokma bulamıyor. Eğri oturup doğru konuşalım… Yaşadığımız tüm bu felaketlerin sebebi, hepimiz ve her şey için evrensel uyumun kaynağı olan doğamızla olan bağlarımızı yitirmiş olmamız” dedi ve 5 yıl içinde “Başka Bir tarım Mümkün” vizyonuyla hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

Rektör Prof.Dr.Kandiller: “Ürettikçe büyüyoruz”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller ise, “Çok mutluyuz sizi yanımızda görmekten. Bize çok destek verdiniz. Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden itibaren 8 yıldır hep bize destek verdiniz, önümüzü açtınız, kolaylaştırıcı oldunuz. Biz minnettarız. Hep beraber güzel işler yapıyoruz. Beraber tasarlayıp beraber üretiyoruz. Ürettikçe büyüyoruz” dedi.

Prof.Dr.Levent Kandiller
Yaşar Üniversitesi Rektörü