Yaşar Üniversitesi tercihlerde zirvede

Yaşar Üniversitesi tercihlerde zirvede

Yaşar Üniversitesi, ÖSYM’nin verilerine göre Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitelerinden biri oldu. Tercihlerde yüzde 99.50 doluluk oranına ulaştıklarını belirten Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Üniversitemizin eğitim kalitesine duyulan güveni bir kez daha göstermiş olduk.” dedi.”

Üniversite adaylarının büyük bir merakla beklediği tercih sonuçları hafta sonu ÖSYM tarafından açıklandı. Yaşar Üniversitesi, ÖSYM verilerine göre, Türkiye’de yüzde 99.50 yerleştirme oranıyla en çok tercih edilen vakıf üniversitelerinden biri oldu. Ön lisansta yüzde 100, lisans programlarında ise yüzde 99,50’lik doluluk yakalayan Yaşar Üniversitesi’ni 2 bin 462 öğrenci tercih etti. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Bu sonuç öğrencilerin ve ailelerin üniversitemizin eğitim kalitesine güvendiklerini de gösteriyor.  Üniversitemiz aynı zamanda en çok tercih edilen üniversiteler arasında üst sıralarda yer aldı diye konuştu.   

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı

Yaşar Üniversitesi’nin ‘Bilim, Birlik, Başarı’ ilkesiyle, yenilikçi ve sürdürülebilir bir üniversite olma yoluna devam ettiğini ifade eden Yiğitbaşı, üniversitenin gençlere verdiği nitelikli eğitimle birlikte; bilimsel araştırma ve projeler, kültür-sanat faaliyetleri, spor aktiviteleri ve sosyal organizasyonlarda başarıyla yer aldığını sözlerine ekledi. Ahmet Yiğitbaşı, şöyle konuştu:

“Yaşayan kampüsüyle Yaşar Üniversitesi, sizlere en son teknolojik imkanları, çok çeşitli bölüm olanaklarını ve uzman akademik kadrosunu bir arada sunuyor. Bilginin çok hızlı değiştiği ve küresel rekabetin hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Böyle bir ortamda farklı niteliklere sahip, özgün ve donanımlı bir yükseköğretim kurumunda eğitim almanız şart. Bizim de hedefimiz; sizleri, ihtiyacınız olan farklılığı yaratacak şekilde, akademik-mesleki bilgiyle donanımlı, özgüvenli, sosyal sorumluluk bilincine sahip, sanatsal duyarlılığı olan bireyler olarak yetiştirebilmek ve hayallerinizin gerçekleşeceği kariyer hayatınıza emin şekilde hazırlamak.”

Yaşar Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller

TOPLUMA DEĞER SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yaşar Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller de üniversite olarak yüksek öğrenime katkı koymaya devam edeceklerini belirterek, Yenilikçilik ve girişimciliğin geliştirilmesi, akademik çıktıların ekonomiye ve topluma değer sağlaması için çalışıyoruz. Üniversitemizde, gündemdeki gelişmelere ve dönüşümlere hizmet eden önemli çalışmalar yürütüyoruz. Her akademik yıl aramıza yeni katılan öğrencilerimizle büyüdük, büyümeye devam edeceğiz’’ dedi.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.