Monako’da İzmirli genç girişimciler     

İzmirli genç girişimci kardeşler Gizem ve İdil İdiz, dünya sosyetesinin tatil ve eğlence merkezi Monako’da, ülkenin bir başka yüksek potansiyeline yönelerek sağlık turizm şirketi CLINIMONT MONACO’yu kurdu. Yaşar Üniversitesi’nde tamamladığı doktora eğitimiyle uluslararası sağlık turizmi alanında uzmanlaşan Gizem İdiz, “Fransa’da yaşadığımız süreçte katıldığımız çeşitli programlar sonrasında Monako’nun uluslararası sağlık turizmindeki yüksek potansiyelini keşfettik. Yurtdışından Monako’ya sağlık turizmi kapsamında hizmet almayı amaçlayan kişileri bekliyoruz” dedi.   

FRANSA’DA EĞİTİM ALDILAR

Fransa’nın saygın üniversitelerinden Université de Nice Sophia Antipolis Hukuk Fakültesi’nde ekonomi eğitimi alan Gizem ve İdil İdiz,  başarılı eğitim hayatlarını yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarıyla da sürdürdü. İdil İdiz, Fransa’da Ekonomi ve İnsan Kaynakları ile Hukuk ve Ekonomi Yönetimi bölümlerinde çift yüksek lisans diplomasına sahip olurken; Dr. Gizem İdiz de Yaşar Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladı. “Uluslararası Sağlık Turizmi Tarafları ve Yükümleri” başlıklı doktora tezi bulunan Gizem İdiz, “Monako Prensliği’nin sağlık, turizm ve teknoloji alanındaki yüksek potansiyelini değerlendirerek sağlık turizm şirketi olan CLINIMONT MONACO’yu kurduk. Yurtdışından Monako’ya sağlık turizmi kapsamında hizmet almayı amaçlayan kişilere hizmet vereceğiz. Türkiye’de 2017 yılında ilk kez ‘Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı’ hakkında bir yönetmelik yayımlandı. Ülkemizin de uluslararası sağlık turizmi kapsamında sahip olduğu potansiyelle gelecekte daha da önemli bir konuma geleceğini düşünüyorum. Erkek egemen iş dünyasında bizim gibi daha çok kadının yer almasını ümit ediyoruz. Genç girişimci olmak ise her zaman cesaret ister. Ancak kalitenin en iyi iş planı olduğunu düşünüyorum ve bu yolda ilerlemek isteyenlere ‘cesur’ olun demek istiyorum.” diye konuştu.   

Gizem-İdil İdiz

Uluslararası sağlık turizminin birçok sektörü de içinde barındırdığını ifade eden CLINIMONT MONACO şirketinin CEO’su İdil İdiz, “Yılda 700 farklı uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmakta olan Monako Prensliği birinci sınıf turizm için dünyanın varış noktası. Uluslararası sağlık turizminde bir ülkenin turizm ayağının da çekici olması tercih edilebilirliğini yükseltmektedir. Monako’daki bu yüksek potansiyeli keşfederek şirketi kurma kararı aldık” dedi.