Kaan Türkiye’nin gururu olduTurkey’s pride Kaan

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Kaan Turan, İtalya Milano’da  düzenlenen 17 ülkeden 45 yarışmacının katıldığı Lovere Uluslararası Tadini Piyano yarışmasında 13 yaş kategorisinde birinci olarak büyük gurur yaşattı.

Müziğe 6 yaşında başlayan ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde girdiği piyano sınavıyla burslu olarak “Üstün yetenekli çocuklar” programına kabul edilen Bilfen Koleji 8. Sınıf öğrencisi Kaan Turan, 3 yıldır çalışmalarını Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni ile sürdürüyor. Küçük yaşta yurtdışında birçok yarışma, festival ve sanat organizasyonlarına katılan, verdiği konserler ve aldığı derecelerle uluslararası çapta başarılan kazanan İzmirli piyanist Kaan Turan, ödüllerine her geçen sene bir yenisini ekliyor. Geçen ay, İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen 17 ülkeden toplam 45 yarışmacının katıldığı Lovere Uluslararası Tadini Piyano Yarışmasında Fazıl Say’ın Kara Toprak, Chopin’in Küçük İhtilal Etüdü ve Mozart’ın La Minör Piyano Sonatı’nı seslendiren Kaan Turan, 13 yaş İzmir’e birincilikle dönerek  gurur yaşattı.

DERECELER KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

İlk başarısını 2013 yılında daha 9 yaşındayken elde eden Kaan Turan, en küçük yarışmacı olarak katıldığı Mozart Akademi Ulusal Piyano Yarışmasında ikinci oldu. Ardından 2014 yılında girdiği YÜSEM piyano sınavıyla, “Üstün yetenekli çocuklar” programına kabul edildi.

Çalışmalarını Payam Gül Susanni ile sürdüren Kaan Turan, yine 2014 yılında Mozart Akademi 2. Ulusal Piyano Yarışması’nda ve 2015 yılında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 19. Uluslararası Piyano Yarışmasında birincilikler kazandı.

Kaan’ın piyano eğitmeni Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni ise öğrencisinin başarılarının gurur verici olduğunu söylüyor.

KONSERLER VERDİ

Elde ettiği derecelerle adını duyuran Kaan Turan, yurtdışında birçok organizasyondan davet aldı ve 2016 yılında Polanya Krakow’da Krakow Konservatuarının düzenlediği Chopin Festivaline katıldı. Yine 2016’da yıl boyunca Yaşar Üniversitesi Gençlik Orkestrası ile birlikte konserlerde solist olarak seyirci karşısına çıkan Kaan Turan, 2017 yılı Nisan ayında da Rotary Vakfının Adnan Saygun Sanat Merkezinde düzenlediği Rotary Senfoni Orkestrası ile solist olarak sahneye çıkarak “Çocuk felcine son” temalı sosyal sorumluluk projesinde yer aldı.

Geçen Haziran ayında, 100 yılı aşkın süredir İngiltere’de ve yurt dışında çeşitli seviyeler için müzik, tiyatro ve iletişim dallarında sınavlar düzenleyen Londan College of Music’in 8. kurdan girdiği sınavında en yüksek puan aralığıyla tüm dünyada geçerli olan müzik lisesi mezunu diplomasını alan Kaan Turan, 13 yaşında 2018 ön lisans sınavlarına girmeye de hak kazandı. Son 6 yılda ulusal ve uluslararası festivallerde ustalık sınıflarına da katılan Turan, dünya çapında tanınan piyanist ve eğitimcilerle de çalışma fırsatı buldu.

HEDEFİM DÜNYA ÇAPINDA BİR PİYANİST VE İYİ BİR CERRAH OLMAK

Bir Türk bestecinin eserini çalarak bu birinciliği kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Kaan Turan, “Fazıl Say’ın Kara Toprak eserini çaldım ve jürinin büyük beğenisini kazandı. Yarışma sonunda bu eseri bildiklerini ve çok beğendiklerini belirten birçok kişi oldu. Gelecek hedefimde ise hem dünya çapında bir müzisyen hem de eğitimimi tamamlayıp iyi bir beyin cerrahisi uzmanı olmak var” dedi.

Kaan’ın piyano eğitmeni Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni ise öğrencisinin başarılarının gurur verici olduğunu belirterek, “Kaan kendi bestelerini de yapıyor. Absolut – Mutlak Kulak gibi çok özel bir yeteneğe sahip. Kaan’ın daha önce olduğu gibi bundan sonra da piyanoda Türkiye’yi dünya çapında temsil ederek başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Kaan Turan, a 13-year-old student at the Music School of Yaşar University’s Continuing Education Center (YUCEC), honored Turkey with his achievement at the Lovere International Tadini Piano Contest held in Milan, Italy. Turan came in first in the 13-year-old category of the contest that was attended by forty-five contestants from seventeen countries.

An eight-year student at Bilfen Private School in İzmir, Turkey, Turan has been active in the field of music since the age of six. Over the past three years, Payam Gül Susanni, Academic at Yaşar University’s Department of Music, has been advising him during his music studies at YUCEC, where Turan was admitted as a piano student with full-scholarship. Pianist Kaan Turan, who has international achievements already at a young age and is building upon his successes, proved his talent in music at the contests, festivals and art organizations he participated in. Performing Black Earth by Fazıl Say, Revolutionary Etude by Chopin, and La Minor Piano Sonate by Mozart, Turan honored İzmir and Turkey with his achievement at the Lovere International Tadini Piano Contest held in Milan, Italy last month where he came in first among the forty-five contestants from seventeen countries.

Making a name for himself with his musical achievements, Turan also got a chance to practice with world-famous pianists and trainers, and to participate in master classes of national and international festivals within the last six years.

“I STRIVE FOR BECOMING A WORLD-FAMOUS PIANIST AND AN ACHIEVED SURGEON”

“I performed Black Earth, one of Fazıl Say’s works, and gained the jury’s appreciation. At the end of the contest, many of them expressed that they knew this work by Fazıl Say, and that they adore it. My objective for the future is to become a world-famous musician and an achieved neurosurgeon,” said Kaan Turan, who also expressed his pleasure to have come in first in the contest thanks to his performance of a work by a Turkish composer.

Noting that Kaan’s achievements are making them proud, Kaan’s piano teacher Payam Gül, who is also an academic member of Yaşar University’s Department of Music, said, “Kaan produces his own compositions. He has a very special talent called absolute pitch. I am convinced that Kaan will succeed more by representing Turkey with his piano performances in international arena.”