Genç iç mimarlara ödül

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri Ayşenur Kurşun ve İlhami Mavioğlu.

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri Ayşenur Kurşun ve İlhami Mavioğlu, TMMOB İçmimarlar Odası’nın düzenlediği im2023 İç Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışması’nda ödül kazandı.

TMMOB İçmimarlar Odası’nın her yıl düzenlediği İçmimarlık Bölümü Öğrencileri Proje Yarışması’nın altıncısı olan im2023, bu yıl Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenlendi. Öğrencilerin lisans eğitimi boyunca gerçekleştirilen tasarım stüdyosu projelerinin değerlendirildiği yarışmaya Yaşar Üniversitesi toplam 68 proje ile katıldı.  Her yıl farklı bir üniversitenin iç mimarlık bölümünün ev sahipliğinde düzenlenen yarışmaya bu sene Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki İç Mimarlık-İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleri öğrencileri 5 kategoride toplam 482 proje ile katıldı. Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, tasarım stüdyosu projeleri 1. yıl ve 2. yıl kategorilerinde toplam 2 ödül kazandı. Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri Ayşenur Kurşun ve İlhami Mavioğlu, iki farklı kategoride ödüle layık görüldü.

PROF. MERİÇ HIZAL’DAN ESİNLENDİ

Ayşenur Kurşun, “Sculpted: A Tribute To Meriç Hızal” adlı projesi ile 1. Yıl Kategorisi’nde Mansiyon Ödülü aldı. Kurşun’un projesinde, Türkiye’de güzel sanatlar alanında akademiye kabul edilen ilk kadın öğretim üyesi olması ile Cumhuriyet tarihinde yer edinen heykeltıraş Prof. Meriç Hızal’ın güneş saati heykellerinden ilham alınarak tasarlanan alanda galeri, kütüphane ve atölye tasarımları bulunuyor.

ATIK MALZEMELERİ SANATA DÖNÜŞTÜRMEK

İlhami Mavioğlu ise “Industrial Tiny Home” adlı projesiyle, 2. Yıl Kategorisi’nde Mansiyon Ödülü aldı. Mavioğlu, atık malzemeleri sanata dönüştürerek sürdürülebilir eserler ortaya koyan sanatçı Deniz Sağdıç için doğal alanda, geri dönüşüm malzemeleriyle minimal bir ev tasarladı.

Ödül alan tüm projeler, Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve TMMOB İçmimarlar Odası tarafından yayımlanacak dijital yarışma kitabında ve dijital sergide yer alacak.