Doç. Dr. Sinan Alper’e araştırma ödülü

Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Alper, Bilim Akademisi’nin Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) kapsamında 2024 yılında ödül alan akademisyenlerden biri oldu.

Yaşar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Alper, Bilim Akademisi’nin Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) kapsamında, 2024 yılında farklı uzmanlık alanlarında ödül alan 43 akademisyenden biri oldu. Psikoloji alanında ödül alan iki akademisyenden biri olan Doç. Dr. Alper, iki yıl süreyle araştırma desteği alacak. ALLEA (All European Academies), ISC (International Science Council) ve CoARA (Coalition for Advancing Research Assessment) üyesi olan Bilim Akademisi tarafından 2013 yılından itibaren her yıl gerçekleştirilen Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP), 40 yaş altı akademisyenlere destek sağlamayı amaçlıyor. Ödüller, tıptan psikolojiye iletişimden mühendisliğe farklı alanlarda akademik çalışma yapan genç akademisyenlere veriliyor.

ARAŞTIRMA İÇİN DESTEK

Doç. Dr. Alper, ödülle ilgili “Bu zamana kadar yürüttüğüm bilimsel araştırmaların takdir görmesi beni çok mutlu etti. Çok az sayıda akademisyenin kazanabildiği, çok fazla rekabetin olduğu bir ödülü kazanabildim. Ödül sayesinde kazandığım araştırma bütçesiyle çalışmalarıma daha da büyük bir hızla devam edebileceğim” dedi.

Doç. Dr. Sinan Alper’in, Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onurcan Yılmaz ile hazırladıkları “Sağcılığın ve Solculuğun Psikolojisi” ve “Komplo Teorilerine Neden İnanırız?” isimli iki kitabı bulunuyor.