Avrupa Komisyonu Yaşar’ı seçti

Yaşar Üniversitesi Türkiye’nin yüzünü güldürdü

 25 Avrupa  ülkesinden 84 üniversite ile yarıştı

 Yaşar Üniversitesi, başarılı “Erasmus Yoğun Programlar” projeleriyle Avrupa üniversiteleri arasında Türkiye’den örnek seçilen tek üniversite oldu.

 Yaşar Üniversitesi (YÜ), ‘Erasmus Yoğun Programlar’ projeleriyle  Avrupa Komisyonu tarafından ‘Başarı Öyküsü’ ödülüne layık görüldü. ‘Siber güvenlik’, çevre dostu ‘yeşil lojistik uygulamaları’, ‘sualtı fotoğrafçılığı’ gibi 11 özgün projeye imza atan Yaşar Üniversitesi Türkiye’den bu ödülü kazanan tek üniversite olma başarısı gösterdi.

AB

Projeler ders olacak

 Müfredatta bulunmayan veya sadece çok kısıtlı sayıda üniversitede öğretilen çeşitli uzmanlık konularına yönelik 2008 yılından bu yana 11 özgün proje geliştiren Yaşar Üniversitesi, bu başarısıyla tüm Avrupa genelinde gerçekleştirilen ‘Erasmus Yoğun Programlar Projeleri Başarı Öyküsü’ ödülünün sahibi oldu. Bu yıl 25 Avrupa ülkesinden 84 üniversitenin başvurduğu ödüle Türkiye’den Yaşar Üniversitesi’nin layık görüldüğünü  belirten YÜ Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayselin Yıldız, “Bu projeler sayesinde Avrupa’dan 64 yeni uluslararası ortaklıkla yeni dersler geliştirdik’’ dedi. Yıldız, bu projeler içinden sualtı fotoğrafçılığı projesini  özellikle iyi uygulama örneği olarak  aday gösterdiklerini belirtti.

Ayselin_Yildiz
Yard.Doç.Dr. Ayselin Yıldız

Ulusal Ajans’tan destek

‘Siber güvenlik’, çevre dostu ‘yeşil lojistik uygulamaları’, ‘su altı fotoğrafçılığı’, ‘e-atık’ gibi birçok farklı alanda yürütülen projelerin tüm Avrupa ülkeleri ile paylaşılacağını ifade eden Yıldız, “2008 yılından bu yana birçok farklı alanda yürütülen projelere Yaşar Üniversitesi öğrencileri dahil Avrupa’dan toplam 406 öğrenci ve 100 öğretim elemanı katıldı. Bizim katıldığımız projelerin tümü Yaşar Üniversitesi öğretim elemanları tarafından hazırlanıp yürütüldü. Projelerin teşvik edilmesinde özellikle Türkiye Ulusal Ajansı’nın büyük desteği oldu. Ayrıca bir çok farklı alanda yürütülen projelerimiz Avrupa Komisyonu’nun yayımlayacağı ve tüm Avrupa üniversiteleri ile paylaşacağı “Başarı Öyküleri” kitapçığında da yer alacak” şeklinde bilgi verdi.

AB-2

Avrupa standartlarını tamamladı

 Öte yandan Yaşar Üniversitesi yine Avrupa Komisyonu tarafından verilen “Avrupa Kredi ve Transfer Sistemi Etiketi Mükemmellik Ödülü”ne de layık görüldü. YÜ’nin Avrupa‘daki yükseköğrenim kurumları ile eğitim sistemini uyumlaştırmada yürüttüğü çalışmalar neticesinde kazandığı bu “Mükemmellik Ödül”ü kapsamında YÜ tüm bölümlerinde Avrupa standartlarına uygun düzenlemelerini tamamlamış oldu. YÜ, 2011 yılında yine Avrupa Komisyonu tarafından da diplomalarının şeffaflığı ve mükemmeliyetini gösteren Diploma Eki Etiketi ödülünü ve ayrıca yabancı dil öğretimindeki başarılı uygulamaları ile de Avrupa Dil Ödülünü almıştı.

 ‘AKTS Etiketi Mükemmellik Ödülü’ ne demek

Üniversitenin tüm ders içerikleri ve ders kredilerinin AB düzeyinde tanınması anlamına gelen ‘AKTS Etiketi Mükemmellik Ödülü’ Avrupa Komisyonu’nun eğitim alanında verdiği en büyük ve en prestijli ödüllerden biri olma özelliğini taşıyor.

no images were found

 

hurriyet.com.tr:

 http://www.hurriyet.com.tr/ege/22224619.asp

stargazete.com:

 http://haber.stargazete.com/ege/yasar-25-avrupa-ulkesinden-84-universite-ile-yaristi/haber-714578