Akademisyenler seçim sistemini tartıştı

 Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştayda  akademisyenler Türkiye’deki genel seçimleri tartıştı

 Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen “Türkiye’de Oy Verme Davranışı ve Parti Sistemi: 2011 Genel Seçimleri Çalıştayı”  Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

 

 Bilkent, Dokuz Eylül, Ege, İstanbul Kültür, İzmir Ekonomi, Koç, ODTÜ, Okan, Sabancı, TOBB/ETÜ, Yeditepe ve Yaşar üniversiteleri  ile İngiltere Exeter ve Belçika Vrije  üniversitelerinden toplam 22 akademisyen çalıştayda sunum yaptı. Birçok akademisyen ve araştırmacının da dinleyici olarak izlediği ve iki gün süren çalıştay kapsamında beş panel düzenlendi.

Çalıştayda 22 Temmuz 2011’de yapılan genel seçim ve seçimin etkileri çeşitli yönleriyle ele alındı. Çalıştayda ağırlıklı olarak 2011 Genel Seçimleri sonrasında parti sistemi ve parti platformlarındaki değişiklikler, genel seçimler bağlamında medyada Avrupa Birliği ile ilgili haberler, 2011 seçimlerinin siyasi coğrafyası, parti ve seçmenlerin ideolojik pozisyonlarındaki değişiklikler, seçimlerde oy verme tercihini belirleyen faktörler ve toplumsal cinsiyet konuları tartışıldı. Çalıştayın geleneksel hale getirilmesinin Türk  siyasetine büyük katkı sağlayacağı bildirildi.