Türk akademisyene büyük onur

Yaşarlı akademisyen dünyada İngilizceye yön verecek 30 lider arasında yer aldı  

 Merkezi ABD’de bulunan, İngilizce eğitim alanında 150 ülkeden 12 bin üyesi ile uluslararası çapta en büyük dil öğretimi meslek kuruluşlarından biri olan TESOL International Association, 50’inci yıl kuruluşuna özel dünya genelinde mesleğe katkı sağlayan bilim insanlarını belirledi. Türkiye’den Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz gelecekte mesleğe yön verecek 30 lider arasında yer aldı.

 DİL BİLİMİNDE DÜNYAYA YÖN VEREN İSİMLER

Dünyada devlet ve özel sektör düzeyinde İngilizce eğitim ile ilgili politikaların belirlenmesinde en önemli organizasyon sayılan TESOL, 50’inci kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliklerin bir parçası olarak geçmişte mesleğe önemli katkıları olan ve aralarında Güney Kaliforniya Üniversitesi Uygulamalı Dilbilimci Stephen Krashen, dünya genelinde 2,5 milyarın üzerinde dil kitabı basılan Avusturalyalı David Nunan gibi 50 bilim insanı ile gelecekte mesleğe yön verecek 30 bilim insanı ilan edildi. Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz da seçici jüri tarafından gelecekte dil eğitimine ve ilgili kurumlara yön verecek 30 liderden birisi olarak belirlendi. Ayvaz, ABD’nin Baltimore şehrinde düzenlenecek törene katılarak sertifikasını alacak.

DİL EĞİTİMİNDE GERİDEYİZ

 Türkiye’deki çalışmalarının yanı sıra ABD merkezli dil akreditasyon kurumu CEA’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan, Fulbright Humphrey bursu kapsamında Boston Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunan Engin Ayvaz, “Aileler çocuklarının bir üniversite diploması sahibi olması kadar iyi derecede bir yabancı dil bilmesinin de önemli olduğunu düşünüyor. Şu an ülkemizde İngilizce öğrenen öğrenci sayısı bazı Avrupa ülkelerinin toplam nüfusundan daha fazla. Ancak yapılan bilimsel çalışmalar Türkiye’nin dil eğitimi alanında Avrupa’nın çok gerisinde kaldığını gösteriyor. Dil öğrenmenin kolay ve çabuk bir yolu maalesef yok ama doğru yolları var. Öğrenciler ve aileler dil öğrenimi için kurum seçerken kalite duyarlılığı ile hareket etmeli ve bunun uzun ve çalışma gerektiren bir süreç olduğunu akıllarından çıkarmamalı” dedi.

Türkiye’den Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz gelecekte mesleğe yön verecek 30 lider arasında yer aldı.
Türkiye’den Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz gelecekte mesleğe yön verecek 30 lider arasında yer aldı.

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun uluslararası bazı başarıları

-Üniversite eğitiminde uluslararası düzeyde prestij kurumu olan Commission on English Language Program Accreditation (CEA) Türkiye’de ilk kez Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’na yabancı dil eğitimi alanında akreditasyon verdi. Yaşar Üniversitesi böylece dil eğitimi alanında aralarında Columbia Üniversitesi, Washington Üniversitesi ve Pittsburg Üniversitesi gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin arasına girdi.

-‘Program Dışı Etkinlikler’ projesi ile Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 2012 Avrupa Dil Ödülü’nün sahibi oldu.

-ABD’nin en prestijli eğitim kurumları arasında yer alan SIT Graduate Institute ile ‘İngilizce Öğretmenlik Sertifika Programı’ kapsamında İngilizce öğretmeni yetiştirmekte.

-Resmi ve özel öğretim kurumları ile sayısız işbirlikleri ve değişim programları gerçekleştirdi.