Tasarımlar iyiliğe dönüşüyor

 Geçen yıl, TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) İzmir Çiğli Eğitim Parkı için mobilyalar tasarlayan Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, bu yıl desteğini daha da büyüttü. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından bu kez tüm TEGV eğitim alanları için tasarlanacak mobilyalar, Orpak Caploonba Firması tarafından üretilip; mobilyalardan elde edilecek gelir de TEGV’e bağışlanacak.

EMPATİ KELİMESİNDEN YOLA ÇIKTILAR

Yaşar Üniversitesi, TEGV ve Orpak Caploonba Firması ortak çalışması olarak ortaya çıkan projeye ‘Empatik Fikir’ ismi verildi. Projenin, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen protokol törenine Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Orpak Caploonba Firması Yönetim Kurulu Üyeleri Gürel Orpak ile Furkan Orpak ve Yaşar Üniversitesi akademisyenleri katıldı. Proje kapsamında, Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencilerinin ‘empati’ kelimesinden yola çıkarak TEGV eğitim alanlarının mobilya ihtiyaçlarını belirlemeleri ve bu yönde tasarımlara imza atmaları amaçlandı. Ayrıca  seçilen projelerin seri üretimleri yapılıp, hem bunlardan elde edilecek gelirlerin hem de mobilyalardan bir kısmının TEGV’e  bağışlanmasına karar verildi.

Fotoğraftakiler:
Orpak Caploonba Firması Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Orpak-Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı(soldan)

TOPLUMA KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Böyle ortak bir projede yer almaktan dolayı duyduğum memnuniyetimi dile getirmek isterim. Ümit ediyorum ki bu protokolde imza altına aldığımız tüm işler, topluma katkı açısından yararlar sağlar” dedi.  

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER BİZİM BÜYÜK DESTEKÇİMİZ

 TEGV olarak bu yıl 25’inci yılını kutladıklarını hatırlatan Genel Müdür Sait Tosyalı, “25 yıldır 3 milyon çocuğumuzun hayatına dokunduk. Yılda 190-200 bin çocuk birimlerimizden, parklarımızdan geçiyor. 6-14 yaş arası ilköğretim çağındaki çocuklarımıza gönüllüler tarafından matematik, fen bilimleri, sanat, bilişim, kodlama, İngilizce gibi alanlarında eğitimler veriyoruz. Gönüllülerin pek çoğu da üniversiteli gençler. En güçlü paydaşımız, sistemin omurgası gönüllüler. Bugüne kadar 90 binden fazla gönüllü birimlerimizde hizmet vermiş. Yılda 8-9 bin arası gönüllümüz oluyor. Üniversiteli gençleri gönüllü havuzumuzun önemli bir kaynağı olarak görüyoruz ve önemsiyoruz.” diye konuştu.  

GELİR VAKFA BAĞIŞLANACAK

Orpak Caploonba Firması Yönetim Kurulu Üyesi Güler Orpak ise böylesi anlamlı bir projeye verdikleri destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güler Orpak, 2020-2021 döneminde elde edilecek satış gelirinin vakfa bağışlanacağını söyledi.