Öğrencilerden Mike Oliver Belgeseli Çevirisine Destek

Yaşar Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, Mike Oliver Belgeseli’nin Türkçeye çevirisine destek olan Engelsiz Yaşam Topluluğu öğrencilerine teşekkür belgelerini verdi.

Yaşar Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu üyelerinin çalışmalarıyla başlayan Mike Oliver’ın hayatını konu alan belgeselin Türkçe’ye çeviri sürecinde topluluk üyeleri Simge Nas Demirel, Fatih Demirtaş, Onat Özyılmaz, Berkay Aslaner, Ceren Selma Günein, Ece Dicle Değişmez, Elif Rana Yavaş ve Yasemin Sema Borovalı’nın katkılarıyla belgeselin alt yazı metinlerini dilimize çevrildi. Engelli Öğrenci Birimi’nin düzenlediği toplantıda teşekkür belgelerini alan Engelsiz Yaşam Topluluğu üyeleri sosyal sorumluluğun bir yaşam biçimi olduğunu ve bir sonraki projeye hazır olduklarını belirtti.

Belgeselin Türkçe’ye çevrilmesinin ardından İzmir Üniversiteler Platformu üyesi üniversiteler, Sesli Betimleme Derneği ve akademisyenler Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi Mike Oliver’ın hayatını konu alan “Kasaba Çocuğundan Üniversite Profesörüne: Engelleri Aşmak”  belgeselini, Türkçe alt yazılı,  dublajlı, işaret dili eklemeli, engelsiz bir belgesel haline getirdi.

Türkiye’deki engelliliğe bakışın da tekrar sorgulanması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seren belgesele aşağıdaki Yaşar Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi sayfasından ulaşılabilirsiniz.

https://eob.yasar.edu.tr/kasaba-cocugundan-universite-profesorune-engelleri-asmak/