Meme kanserli kadınlar yaşamı ‘yoga’ladı‘Yoga’ for the benefit of women with breast cancer

Türkiye’de kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olan meme kanserine dikkat çekmek isteyen Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu (YASOS) ‘Yaşamı Yogalıyoruz’ etkinliği düzenledi. Ülkemizde görülme sıklığının giderek artığı meme kanserine yakalanarak tedaviyle iyileşen ve henüz tedavi sürecinde olan İzmirli kadınlar yoga etkinliğine katılarak ‘yaşama sıkı sıkı bağlıyız’ mesajı verdi.

Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Başkan Yardımcısı ve Bilgisayar Programcılığı Öğrencisi Buse Energin koordinatörlüğünde düzenlenen ‘Yaşamı Yogalıyoruz’ etkinliğine meme kanseri ile mücadele eden kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 1,5 saat süren yoga dersini de aynı zamanda Balerin ve Yoga Eğitmeni olan Buse Energin gerçekleştirdi. Meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Energin, “Sosyal Sorumluluk Topluluğu olarak her yaş grubuna açık olan etkinliğimiz için SağKal ve Meme Kander dernekleri ile görüştük. Bu dernekler vasıtasıyla da İzmir’de meme kanseri tedavisi görüp iyileşen ya da halen daha tedavi sürecinde olan kadınlarımıza ulaştık. Kendilerini yoga dersine davet ederek bir nebze olsun zihinlerini ve bedenlerini rahatlatmak istedik. 1,5 saati geçen etkinlik sonunda yüzlerinin güldüğünü görmek beni çok mutlu etti. Hepsi hayatlarında ilk kez yoga yaptılar ve bundan sonra hep yapmak istediklerini dile getirdiler. Topluluk olarak meme kanseri ile ilgili etkinliklerimiz sürecek” dedi.

HEM RUHUMUZ HEM BEDENİMİZ DİNLENDİ

Ahu Yağcı (Mühendis)

“Meme kanserine yakalanıp, iyileşmeyi başarmış bir kadın olarak bu etkinliğe katılmayı özellikle çok istedim. Burada enerji dolu bir gün geçirdim. Pembe kurdeleli biri olarak güzel bir ekiple yoga yapmak süperdi. Bu hastalıkla mücadele eden tüm kadınlarımıza tavsiyem asla yaşamı bırakmayın ve pozitif olun.” 

Ece Çinik (Mühendis)

“Önce pembe kurdelelerimizi taktık sonra yoga yapmaya başladık. Bunca koşturmacanın içinde hem bedenimin hem de ruhumun dinlendiği mükemmel bir zaman geçirdim. etkinliği organize eden Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu’na çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra kendime daha çok zaman ayırmayı düşünüyorum.”

Çiğdem Beşkardeş (Meme Kander Kurucu ve Dönem Başkanı)

“Meme Kander, 12 yıldır aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar gerek yerel yönetimlerin gerek derneklerin gerekse de sivil toplum kuruluşlarının desteği ile 12 bin kadına ulaşarak meme muayenesi konusunda uzman kişilerce bilgi verilmesini sağladık. Ayrıca her ayın 2’inci pazartesi günü Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde halka açık seminerler ve toplantılar düzenliyoruz. Meme Kander olarak 14 üyemiz Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu’nun etkinliğine katılarak ilk kez hayatlarında yoga yaptı. Bu tür organizasyonların hastalıklarla mücadele eden kadınlarımızın bir nebze de olsa stresini azalttığını ve onlara umut verdiğini düşünüyorum.”  

Haber ve fotoğraflar: Merve Kumsar-Medya İlişkileri Kısmi Zamanlı Öğrencisi

 

 First pink ribbon, then yoga

Yaşar University Social Responsibility Club organized the event ‘Lives with Yoga’ in an attempt to raise awareness of breast cancer, which is the most common type of cancer in women in Turkey. Women with breast cancer, some already survived the disease and some still getting treatment, took part in the event to tell the world that they are firmly holding on to life against breast cancer that is increasingly becoming more prevalent in Turkey.

Vice President of Yaşar University’s Social Responsibility Club Buse Energin, who is also a student at Yaşar University’s Department of Computer Programming, coordinated the event ‘Lives with Yoga’. Women that are fighting breast cancer showed great interest towards ‘Lives with Yoga’. The yoga class offered as part of this event was administered by Ballet and Yoga Instructor Buse Energin. To give details about the event that is intended to raise awareness of breast cancer, Energin said, “As Yaşar University Social Responsibility Club, we held meetings with SağKal and Breast Cancer Associations while organizing this event for every age group. We communicated with the women living in İzmir about the event. These women included both those who survived cancer and others who were still getting treatment. We wanted to give them some relief by inviting them to a yoga class where we believe they will relax spiritually and physically. The yoga class lasted over an hour and a half, and I was really happy to see them smiling at the end of our yoga class. They were all first-time yoga practitioners. They also expressed that they will keep doing yoga. Our club will continue to organize similar events to raise more awareness of breast cancer.”

FEEDBACK FROM PARTICIPANTS 

Ahu Yağcı (Engineer)

“I’ve had a day full of energy. As a person with pink ribbon, it was great to experience my life with yoga in it. Never give up on your lives! Be positive! This is my advice to all the women who are fighting this disease.” 

Ece Çinik (Engineer)

“First we put our pink ribbon on then started doing yoga. The yoga class was spiritually and physically relaxing for me. I felt perfectly relaxed against all the rush in my life. I would like to thank Yaşar University’s Social Responsibility Club for organizing this event. Starting today, I will spare more time for myself.”